Co koupit za kameru?
4 posters
Strana 1 z 1
Co koupit za kameru?
Zdravíčko všem diskutujícím,
Zajímal by mě váš názor a rada jakou kameru mám pořídit.Zatím jsem majitelem původní SJ4000 a protože mě baví natáčení, hlavně hudebních akcí + menších soukromých, tak jsem usoudil, že by bylo vhodné se posunout někam dál, jenže kam?Jako přínos vidím 60fps, protože kamery co umí to stejné co SJ, nejsou důvodem k upgradu.Takže kandidáti:
SJ5000+:
+60Fps
+Snad dobrá kvalita nahraného zvuk (třeba oproti Xiaomi YI)
-Cena
-Neustále měnící se verze, teď má být nějaká nová verze s fw 3+?
SJ4000+
+2K video (jako jediná levná kamera)
+1080p 60fps
+720p 120fps
+Cena
+Kvalita
-Nedostupnost?
-Vypadá jak předchůdce, ikdyž má nejvýkonější HW?
Xiaomi Yi
+Cena
+1080p 60fps
-Bez příslušenství
-Kvalita audia?
-Není to ani Xiaomi
Jako vítěž mi připadá SJ4000+ nicméně, v obchodě bude pozdě.Co tedy koupit?
Zajímal by mě váš názor a rada jakou kameru mám pořídit.Zatím jsem majitelem původní SJ4000 a protože mě baví natáčení, hlavně hudebních akcí + menších soukromých, tak jsem usoudil, že by bylo vhodné se posunout někam dál, jenže kam?Jako přínos vidím 60fps, protože kamery co umí to stejné co SJ, nejsou důvodem k upgradu.Takže kandidáti:
SJ5000+:
+60Fps
+Snad dobrá kvalita nahraného zvuk (třeba oproti Xiaomi YI)
-Cena
-Neustále měnící se verze, teď má být nějaká nová verze s fw 3+?
SJ4000+
+2K video (jako jediná levná kamera)
+1080p 60fps
+720p 120fps
+Cena
+Kvalita
-Nedostupnost?
-Vypadá jak předchůdce, ikdyž má nejvýkonější HW?
Xiaomi Yi
+Cena
+1080p 60fps
-Bez příslušenství
-Kvalita audia?
-Není to ani Xiaomi
Jako vítěž mi připadá SJ4000+ nicméně, v obchodě bude pozdě.Co tedy koupit?
Thompson111- Nováček
- Počet příspěvků : 8
Datum 1. registrace : 04. 07. 15
Re: Co koupit za kameru?
Ahoj,
velmi zajímavé téma:-) a těžké odpovědět. Xiaomi jsem měl v recenzi. Co se zvuku týče, tak tímto problémem trpí některé kusy (i když je jich víc než je zdrávo) a každý lepší prodejce by ti kameru měl vyměnit za tu s funkčním mikrofonem. Co mi na Xiaomi opravdu vadilo, byla absence displeje, pokud by ses přenesl přes tohle, tak by to mělo být OK.
U SJ5000+ není ani tak problém s měnícími se aktualizacemi (přeci aktualizovat neustále nemusíš), ale spíš s tím, že jen málo který FW je dokonalý a bohužel má vždy nějakou novou chybu. Někdy příští týden by mi jedna měla dorazit, ale asi ti to nepomůže v tom, že bych přišel na něco, co nevíš
SJ4000+ to je otázka! Prodej už začal, pokud vím tak první várka v ČR by měla být 31.7.2015 . Jenže jak na tom bude s videem, zvukem a stabilitou FW se dá těžko odhadovat (tedy FW by snad měl být kvůli použitému procesoru v pohodě).
velmi zajímavé téma:-) a těžké odpovědět. Xiaomi jsem měl v recenzi. Co se zvuku týče, tak tímto problémem trpí některé kusy (i když je jich víc než je zdrávo) a každý lepší prodejce by ti kameru měl vyměnit za tu s funkčním mikrofonem. Co mi na Xiaomi opravdu vadilo, byla absence displeje, pokud by ses přenesl přes tohle, tak by to mělo být OK.
U SJ5000+ není ani tak problém s měnícími se aktualizacemi (přeci aktualizovat neustále nemusíš), ale spíš s tím, že jen málo který FW je dokonalý a bohužel má vždy nějakou novou chybu. Někdy příští týden by mi jedna měla dorazit, ale asi ti to nepomůže v tom, že bych přišel na něco, co nevíš
SJ4000+ to je otázka! Prodej už začal, pokud vím tak první várka v ČR by měla být 31.7.2015 . Jenže jak na tom bude s videem, zvukem a stabilitou FW se dá těžko odhadovat (tedy FW by snad měl být kvůli použitému procesoru v pohodě).
Je to pech, SJ4k+ je asi ideálka kvuli nejvýkonějšímu HW, ale zas mě SJ zklamala kvalitou a to těžce.
Thompson111- Nováček
Už nic, ale jednou jsem vytáhl baterku a nějak se to vevnitř rozsypalo, tak jsem to reklamoval a dostal novou.Ale od té doby už baterku nevytahuju
Thompson111- Nováček
Zvlastni, ja menim baterie neustale. Jedna se nabiji a druha je v kamere a tak neustale dokola. Nicmene je to cina s relativne slusnym HW a za nizkou cenu, nekde se to musi projevit:-)
Dnes jsem to cetl, vysledek je podle me celkem vtipny :-)
Edit: a ta diskuze je jeste vtipnejsi. V testu jim vyhraje SJ5000, ktera ma stejny HW jako SJ4000, ale ta je spatna. A v diskuzi pan recenzent pise, ze nejlepsi je Xiaomi, ktera ma upln3 stejny HW jako SJ5000+, ale tahle sjcam je spatna... No dobře no
Edit: a ta diskuze je jeste vtipnejsi. V testu jim vyhraje SJ5000, ktera ma stejny HW jako SJ4000, ale ta je spatna. A v diskuzi pan recenzent pise, ze nejlepsi je Xiaomi, ktera ma upln3 stejny HW jako SJ5000+, ale tahle sjcam je spatna... No dobře no
Zdravím, taky se rozhodují o koupit kamery a rozhoduji se mezi SJ5000X Elite a AEE MagiCam S50+ a rád bych slyšel váš názor, zda s nimi nemáte zkušenost a podobně..
Berkiss51- Nováček
- Počet příspěvků : 1
Datum 1. registrace : 06. 02. 16
Elite: 2K 30fps, 1080p 60fps, 13Mpx Sony senzor, stabilizace
S50+: 1080p 30fps, 8Mpx senzor
Kupovat 30fps kameru u 1080p za takové peníze je totální nesmysl a prodávat 30fps kameru za takové peníze je celkem silné kafe....
S50+: 1080p 30fps, 8Mpx senzor
Kupovat 30fps kameru u 1080p za takové peníze je totální nesmysl a prodávat 30fps kameru za takové peníze je celkem silné kafe....
Similar topics
» Kde koupit kameru v zahraničí bez české záruky a naší podpory
» Nákup v zahraničí
» Rady a zkušenost kde koupit příslušenství
» Firmware SJ4000 (1,5" displej)
» Nákup v zahraničí
» Rady a zkušenost kde koupit příslušenství
» Firmware SJ4000 (1,5" displej)
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: