IP kamera?
5 posters
Strana 1 z 1
IP kamera?
Zdravím, chci si koupit sjcam4000 WiFi a použít ji mimo jiné jako bezpečnostní kameru, tzn. pomocí routeru sledovat obraz odkudkoliv. Četl jsem, že to nejde, ale neexistuje nějaká finta?? Díky standa64
Naposledy upravil Ondra dne 09.06.15 22:35, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Téma přesunuto do správné sekce)
Standa64- Nováček
- Počet příspěvků : 8
Datum 1. registrace : 09. 06. 15
Re: IP kamera?
Bohužel tohle nepůjde, sledovat obraz jde pouze z mobilního telefonu (nebo mobilního zařízení), které je připojeno přímo ke kameře...
A nemůže být tím mobilnim příjemcem router? A pak to poslat dal? Díky standa64
Standa64- Nováček
Musím říct, že si to moc neumím představit a hlavně ani nevím, jak by se to dalo technicky vyřešit. Ani google mi neporadil...
Samozřejmě, že jde použít jako IP kamera. Je to sice krkolomné, ale řešitelné.
jak se napojíš na stream z kamery jsem psal tady:
https://sjcam.forumczech.com/t45p15-pripojeni-kamery-k-telefonu
pak si s tím streamem můžeš dělat co chceš.
jak se napojíš na stream z kamery jsem psal tady:
https://sjcam.forumczech.com/t45p15-pripojeni-kamery-k-telefonu
pak si s tím streamem můžeš dělat co chceš.
JoeCZ- Nováček
- Počet příspěvků : 9
Datum 1. registrace : 19. 03. 15
Typ kamery : SJCAM M10 wifi
For JoeCZ: Děkuji za odpověď, zítra to začnu studovat, jen bych se chtěl ujistit, že jsem byl správně pochopen. Potřebuji nechat sjcam4000wifi doma zapnutou a ze vzdálené země se po internetu podívat domů. Spousta "odborníků" mi tvrdí, ze to nejde, ale já stále doufám. Váš příspěvek mi dává naději - nerad bych vyhodil 3000kč a pak zjistil, že to nefunguje... Ještě jednou díky! S64
Standa64- Nováček
Tady tim postupem je nutne mit kameru a zarizeni, na kterem se bude obraz zobrazovat v dosahu wifi, kterou kameru vysila... Tedy byt pripojen primo na kameru a tedy v jejim dosahu
Takže prosím: nelze ji v žádném případě použít jak je popsáno v příspěvku ze 14.56hod??? S64
Standa64- Nováček
Jak jsem psal, neumim si to predstavit. Co se tyce routeru, jako prijemce wifi z kamery, ten se sice ke kamere pripoji, ale podle me nedokaze dal posilat obraz. Jen samotny signal wifi, coz samo o sobe je k nicemu. Stejne jako mobil s aplikaci pripojeny k routeru. Ten bude prijimat jen wifi signal, nikoliv obraz. Aby tohle bylo funkcni, musi byt mobilni zarizeni v dosahu kamery
Edit: leda, ze by si dokazal dal posilat obraz, ktery se bude zobrazovat na notebooku, ktery bude pripojeny ke kamere? Ale jestli je to mozne netusim, to uz je dotaz na jinak zamerena fora
Edit: leda, ze by si dokazal dal posilat obraz, ktery se bude zobrazovat na notebooku, ktery bude pripojeny ke kamere? Ale jestli je to mozne netusim, to uz je dotaz na jinak zamerena fora
OK, budu pátrat dál... S64
Standa64- Nováček
Kazdy router umi port forwarding, takze staci na routeru presmerovat vybrane cislo portu z internetu na IP adresu kamery a její port 554 (rtsp)
http://en.wikipedia.org/wiki/Port_forwarding
http://en.wikipedia.org/wiki/Port_forwarding
JoeCZ- Nováček
- Počet příspěvků : 9
Datum 1. registrace : 19. 03. 15
Typ kamery : SJCAM M10 wifi
možným řešením je VPN ! Teda za předpokladu, že se SjCAM dokáže připojit do lokální wifi sítě
kubis- Nováček
- Počet příspěvků : 11
Datum 1. registrace : 12. 06. 15
Mám M10 wifi (firmware SJCAM_M10_WIFI_FW_20150117 ze stránek sjcam cz) a obraz je z kamery do VLC streamován v pořádku. Zvuková stopa však přenášena není. Stejné je to i při připojení kamery jako webové kamery pomocí počítače. Je to současný stav? A když ano, je někde možné požádat o úpravu firmwaru, aby byla přidána i zvuková stopa?
mr.pohl- Nováček
- Počet příspěvků : 6
Datum 1. registrace : 07. 08. 15
Bohužel, mám obavu, že novější FW se pro kamery M10 nedočkáme... pokud využiješ M10 jako webkameru, nemělo by jít vybrat krom toho, odkud bude čerpán zdroj obrazu, tak i zdroj zvuku?
Tak to je škoda. Poté to ztrácí body jako bezpečnostní a webkamera. No co se dá dělat. Výběr zdroje zvuku při připojení jako webkamera se mi nedaří, protože se neobjeví ve windows v zařízeních pro záznam. Čekám že to takto funguje, tedy nefunguje, i u SJ4000:(
mr.pohl- Nováček
Podařilo se někomu změnit SSID a heslo k WIFI? Nemůžu na to přijít. Toto musí jít určitě nastavit, jinak se WIFI z bezpečnostního hlediska nedá vůbec používat.
mr.pohl- Nováček
Položky v menu jsem našel, ale když vstoupím do nabídky, tak není prováděna žádná reakce na žádná tlačítka kromě OK, které mě vrátí do hlavního menu. Podobně to funguje/nefunguje v menu LicenseNoSet.
mr.pohl- Nováček
Mam kameru M10 wifi koupenou u kamerov.cz. Firmwary jsem zkoušel tři. Jeden z sjcam.cz, jeden z tohoto fora (stejný jako z sjcam.cz) a jeden z kamerov.cz (podle data nejnovější). Nyní mám v kameře firmare G20150116V04 z tohoto fora. Trochu jsem googlil a stejný problém měl i jiný uživatel (do vyhledávače zadáno ("m10 I was not able to change the WiFi SSID")). Nakonec mě napadlo použít aplikaci SJCAM HD z google play, se kterou se mi SSID a heslo podařilo nastavit. Juch. Protože heslo budu měnit za uherský rok, tak mi to takto stačí. Na druhou stranu by to z toho menu asi fungovat mělo.
mr.pohl- Nováček
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: