Natáčanie v tmavých priestoroch - SJCAM SJ6
3 posters
Strana 1 z 1
Natáčanie v tmavých priestoroch - SJCAM SJ6
Zdravím,
pred pár dňami som si na odporúčanie známeho a niekoľkých recenzií zakúpil SJCAM SJ6 LEGEND AIR. Kameru som kúpil z potreby natáčania videí
z koncertných pódií, kde je často menej svetla, resp. svetlo z hal.reflektorov a podobne.
Nikdy som nefotil, nikdy nenatáčal, som úplný amatér. Preto sa chcem spýtať, či by niekto vedel poskytnúť základne informácie ohľadom správneho nastavenia v takýchto priestoroch - rozlíšenie, formát, svetlosť, Expozícia, načo si dať pozor a pod. Kameru som totižto vyskúšal v skúšobni v pivničných priestoroch a zostal som nemilo prekvapený - stále zrnité, neostré. Videá na youtube natočené touto kamerou sú nádherné, ale skoro všetky sú natáčané vonku..
Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
pred pár dňami som si na odporúčanie známeho a niekoľkých recenzií zakúpil SJCAM SJ6 LEGEND AIR. Kameru som kúpil z potreby natáčania videí
z koncertných pódií, kde je často menej svetla, resp. svetlo z hal.reflektorov a podobne.
Nikdy som nefotil, nikdy nenatáčal, som úplný amatér. Preto sa chcem spýtať, či by niekto vedel poskytnúť základne informácie ohľadom správneho nastavenia v takýchto priestoroch - rozlíšenie, formát, svetlosť, Expozícia, načo si dať pozor a pod. Kameru som totižto vyskúšal v skúšobni v pivničných priestoroch a zostal som nemilo prekvapený - stále zrnité, neostré. Videá na youtube natočené touto kamerou sú nádherné, ale skoro všetky sú natáčané vonku..
Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
GoinBlind- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 02. 02. 18
Re: Natáčanie v tmavých priestoroch - SJCAM SJ6
Tak ja tím nevim, ale koupil si nejhorsi kameru od SJCAM pro nahravani za spatnych svetelnych podminek (maly senzor a velke rozliseni). Skoda, ze to pisi i v recenzi na našem webu i v recenzi na digitalnikamery.com
Neudelas s tim nic, senzor ani objektiv nezvlada nahravani za tmy
Edit: reagoval jsem na nadpis, tedy kameru SJ6, SJ6 Air je na tom jeste hure, navic neni urcena pro nas trh. Senzor je jeste horsi nez u SJ6 Legend
Neudelas s tim nic, senzor ani objektiv nezvlada nahravani za tmy
Edit: reagoval jsem na nadpis, tedy kameru SJ6, SJ6 Air je na tom jeste hure, navic neni urcena pro nas trh. Senzor je jeste horsi nez u SJ6 Legend
Zdravím!
veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Akú alternatívu od SJ CAMS by ste doporučili pre takéto priestory v rovnakej cenovej hladine?
veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Akú alternatívu od SJ CAMS by ste doporučili pre takéto priestory v rovnakej cenovej hladine?
GoinBlind- Nováček
No ono vseobecne, akcni kamery se na to moc nehodi, senzory jsou celkem male. SJ5000X Elite sumi celkem malo v ramci akcnich kamer SJCAM. Ty by si ovsem potreboval neco s velkym senzorem a dobrou svetelnosti. Coz v dane cene nenajdes.
Obavam se, ze o moc lepsi to nebude
Obavam se, ze o moc lepsi to nebude
Ano, bol som upozorňovaný, že tieto kamery na takýto účel nie sú vhodné. Avšak videl som koncertné videá z pódií natáčané SJ 5000, kde tá kvalita pre mňa bola dostačujúca, preto som sa rozhodol o kúpu tejto značky a povedal si, že si priplatím pár € a kúpim rovno o radu vyšší model so 14 Mpix senzorom, že s tým snáď nič nepokazím Každopádne ďakujem, kameru zrejme vymením.
GoinBlind- Nováček
Ono pokud by stačilo 1080p 30fps video, tak by možná nebylo od věci přemýšlet o SJ4000 Wifi, tato kamera má jen 3Mpx senzor a ve tmavých scénách by tak šumět nemusela. Ale to je spíše teorie
Nepomohol v kvalite nočnej scény a vyvážení bielej ani žiadny z updatov? Lebo sa rozhodujem medzi SJ6 Legend a SJ5000X Elite. Kameru chcem používať prioritne na motorku ale taktiež aj na bežné natáčanie prírody, do auta, nejaké projekty do práce, timelapse (aj nočný)... proste na všetko.
tomo402- Nováček
- Počet příspěvků : 2
Datum 1. registrace : 26. 07. 18
SJ6 má horší senzor, který je horší pro špatně osvětlené scény, s tím žádná aktualizace nic neudělá
Similar topics
» SJCAM SJ7 Star VS SJCAM SJ6 Legend
» SJ4000 wifi nejde vypnúť natáčanie
» Sjcam sj5000x Elite nebo Sjcam M20
» Aplikace SJCAM HD (SJCAM ZONE)
» SJCAM SJ5000X vs SJCAM SJ5000plus
» SJ4000 wifi nejde vypnúť natáčanie
» Sjcam sj5000x Elite nebo Sjcam M20
» Aplikace SJCAM HD (SJCAM ZONE)
» SJCAM SJ5000X vs SJCAM SJ5000plus
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: