AKČNÍ KAMERY A VIDEO TECHNIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SJCAM m20 kvalita fotografii

4 posters

Goto down

SJCAM m20 kvalita fotografii Empty SJCAM m20 kvalita fotografii

Příspěvek pro milis 31.05.17 23:15

Zdravím dle mého dlouhosáhlého čtení tady i jinde jsem se dočetl,že top kamery od SJCAM do cenové relace 4tis. by měli být sjcam m20 a sjcam sj5000x elite. Nicméně stále mezi nimi váhám z jedné strany možnost dálkového ovládání+lepší cena a ze strany druhé celkově lepší kvalita.

Jelikož s kamerou plánuji i fotit, zajímala by mě také kvalita fotografii. Údajně by měl být celkově lepším snímač z 5000x elite.
Bude tomu tak i při využití dobrého světla při focení s SJCAM m20 a jeho 16mp snímačem s malou svítivostí?

Děkuji za reakce a předem se omlouvám za mé laické vyjadřování.

milis
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 11
Datum 1. registrace : 31. 05. 17

Návrat nahoru Goto down

SJCAM m20 kvalita fotografii Empty Re: SJCAM m20 kvalita fotografii

Příspěvek pro Ondra 01.06.17 0:23

Srovnání kamer mame na webu a to včetně fotek, nic vic asi poradit nemuzu
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Počet příspěvků : 2482
Datum 1. registrace : 06. 02. 15

http://www.techfan.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro milis 01.06.17 8:47

Ano článek se srovnáním kamer jsem viděl, chtěl jsem slyšet i objektivní názor zkušenějšího.
Osobně se mi zdá výsledek lehce lepší ze strany sj5000x elite v podání sytosti barev a kontrastu, ale to je při menším světle.. kdyby to bylo ve slunečném dni nevím zda by výsledek nebyl v podání sj20m lepší.

milis
Nováček
Nováček

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 01.06.17 12:07

Nebyl, M20 hodne prepaluje svetla mista. Jinak obe kamery ale nabízejí moznost fotit do RAW, tedy je mozne fotky upravovat dle libosti
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro milis 01.06.17 13:00

a update 1.2.3, který měl řešit optimalizace problému se solarizací (ozáření slunečními paprsky, úbytek zčernání fotografické citlivé vrstvy s růstem expozice při značném přeexponování), tento výše zmiňovaný problém nevyřešil?

milis
Nováček
Nováček

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 01.06.17 14:43

mírně ano, ale kamera stále naráží na limity optiky. Test kamery byl navíc s fw 1.2.7 a FW 1.2.3 řešil problém s předchozí verzí
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MirkoCarver 01.06.17 22:48

M20 mám doma a znovu bych do ní nešel. Zde je několik důvodů:
1) takřka nepoužitelné video při horším osvětlení (třeba za slunečného počasí v lese). Z 60fps přepne na 30fps. Při pohybu kamery je záznam nekoukatelný, jakoby bliká a skáče.
2) Dálkové ovládání je použitelné jen pokud vidíš na kameru. Má jedno tlačítko na přepnutí z focení na video, zapnutí nahrávání, vypnutí nahrávání. Když ho stiskneš, nevíš jestli nahráváš nebo jsi nahrávání ukončil. Představa, že je kamera na přilbě a dálkovým ovladačem zapínáš/vypínáš nahrávání je mylná.
3) Při výměně baterie se vynuluje čas a datum - nepoznáš, jak byly videa postupně nahrané.
4) WiFi má dosah cca 4m a výdrž baterie s ní klesne na polovinu. Kamera se s WiFi hodně hřeje.

MirkoCarver
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 15
Datum 1. registrace : 23. 07. 16

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro milis 01.06.17 22:59

Díky moc za cenné rady a zkušenosti. V tom případě to mé úvahy o sjcam m20 ukončilo.. a zjišťuji, že sjcam sj5000x elite je jediná a snad i ta nejlepší volba. Možná už jen gitup git2.. ale doufat, že bude mít kamera ze stejně osazeným senzorem vyřešené lépe věci jako problém s přepalováním a pro mě cenným dálkovým ovládáním bude nejspíš naivní :/. Škoda jen,že nemá sj 5000x dálkové ovládání řešené podobně jednoduše jako xiaomi, to mě mile překvapilo

milis
Nováček
Nováček

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 01.06.17 23:53

Git2 je stejna kamera jako M20, Elite je nad nimi

Prepinani fps u špatného osvetleni u m20 bude resit novy firnware
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro kubis01 17.06.17 17:34

MirkoCarver napsal:M20 mám doma a znovu bych do ní nešel. Zde je několik důvodů:
1) takřka nepoužitelné video při horším osvětlení (třeba za slunečného počasí v lese). Z 60fps přepne na 30fps. Při pohybu kamery je záznam nekoukatelný, jakoby bliká a skáče.
2) Dálkové ovládání je použitelné jen pokud vidíš na kameru. Má jedno tlačítko na přepnutí z focení na video, zapnutí nahrávání, vypnutí nahrávání. Když ho stiskneš, nevíš jestli nahráváš nebo jsi nahrávání ukončil. Představa, že je kamera na přilbě a dálkovým ovladačem zapínáš/vypínáš nahrávání je mylná.
3) Při výměně baterie se vynuluje čas a datum - nepoznáš, jak byly videa postupně nahrané.
4) WiFi má dosah cca 4m a výdrž baterie s ní klesne na polovinu. Kamera se s WiFi hodně hřeje.

A místo M20 by jsi šel do jaké kamery ve stejné cenové relaci ?

kubis01
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 1
Datum 1. registrace : 15. 06. 17

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 17.06.17 19:22

Ja bych k tomu jen dodal, ze 1) byla vyresena aktualizaci, 2) nevim jak jinak vyresit, 3) logicke, kamera nema záložní knoflikovou baterii a 4) dosah wifi je dano okolím, vyjdu-li na volné pole bude vyssi nez v zastavene oblasti a klesani vydrze je taky logicke, tedy stejne jako u vsech jinych kamer
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down