Autokamera MIO MiVue 538 (Deluxe)
Strana 1 z 1
Autokamera MIO MiVue 538 (Deluxe)
- Předmluva:
SJ4000, na rozdíl od některých konkurenčních výrobků, může sloužit i jako autokamera. A to stojí stejně nebo jen o několik málo stovek více než konkurenční černé skříňky, které jsou svými schopnostmi velmi omezené. Jsou mnohem větší, náchylnější a hlavně výdrž baterie je u mnohých z nich tristní.
Osobně jsem chtěl pro tátu nejdříve pouze autokameru, ale poté, co jsem mu ukázal TrueCam a jeho první otázka byla, jak to dát na helmu, mi bylo jasné, že jsem se vydal špatným směrem.
Autokamer jsem vyzkoušel několik a chtěl bych tu sepsat zkušenosti s nimi hlavně z hlediska jejich použití, menu, ovládání a podobně. Když jsem psal recenze jinde, tak mě hodně lidí (hlavně zastánců konkrétní recenzované kamery) "obvinilo", že nehodnotím, to hlavní, a to je kvalita obrazu. Částečně měli pravdu, ovšem na ty se můžete na YouTube nebo v jiných recenzích. Já vám chci podat můj osobní pohled na kamery, na které jsem měl určité požadavky....
Dost bylo slohové práce, teď už o samotné kameře.
Požadavky byly:- snadné ovládání
- pokud možno české menu
- vnitřní baterie a výdrž alespoň 20-30 minut
- možnost použít ji i v terénu (rozuměj polní cestu, cestu v lese, ne hory )
- příslušenství
- možnost rychle zachytit momentku
- propojení s TV přes HDMI
- bezproblémový chod i při napájení z powerbanky (konkrétně Xiaomi Powerbank 10400mAh)
- snadné ovládání
- + GPS
- + Kvalita zpracování
- + Placené rychlostní radary
- - Cena
- - Špatně stlačitelná tlačítka
- - Výdrž na baterii
- - Nefunkční indikátor baterie
- - Výbava
- - Absence PC kabelu
- - Absence miniHDMI->HDMI kabelu
- - Prodejce nedodal obal, který by měl být součástí
- - Nelze jej pohodlně ovládat pro nahrávání mimo auto
Kamera má dobré zpracování a menu je v češtině. Umí nahrávat pomocí detekce pohybu i zajistit uzamknutí nahrávání při zjištění otřesu. Kdyby byla kamera levnější, doporučil bych, ale vzhledem k ceně je to krádež! Nedostane kabel pro připojení k PC, žádné upevňovací svorky na kabel, výdrž baterie je otřesný a navíc ukazatel jednou ukazuje plnou baterii a po chvíli vybitou. Stačí vypnout a zapnout a opět plná baterie i třeba několik minut, po chvíli zase málo a pak stoupne na půlku. Tlačítka jsou příšerná, špatně se mačkají a špatně reagují. Chybí i kabel miniHDMI->HDMI. Kamera má navíc okolo čočky kovové tělísko, takže odráží světlo a je z venku hodně vidět.
Petr- Moderátor
- Počet příspěvků : 89
Datum 1. registrace : 14. 02. 15
Typ kamery : žádná
Similar topics
» Autokamera CEL-TEC E07
» Videa natočená kamerou
» Rezim autokamera
» Autokamera TrueCam A5
» Autokamera EVOLVEO XtraCam W3
» Videa natočená kamerou
» Rezim autokamera