Autokamera EVOLVEO XtraCam W3
Strana 1 z 1
Autokamera EVOLVEO XtraCam W3
- Předmluva:
SJ4000, na rozdíl od některých konkurenčních výrobků, může sloužit i jako autokamera. A to stojí stejně nebo jen o několik málo stovek více než konkurenční černé skříňky, které jsou svými schopnostmi velmi omezené. Jsou mnohem větší, náchylnější a hlavně výdrž baterie je u mnohých z nich tristní.
Osobně jsem chtěl pro tátu nejdříve pouze autokameru, ale poté, co jsem mu ukázal TrueCam a jeho první otázka byla, jak to dát na helmu, mi bylo jasné, že jsem se vydal špatným směrem.
Autokamer jsem vyzkoušel několik a chtěl bych tu sepsat zkušenosti s nimi hlavně z hlediska jejich použití, menu, ovládání a podobně. Když jsem psal recenze jinde, tak mě hodně lidí (hlavně zastánců konkrétní recenzované kamery) "obvinilo", že nehodnotím, to hlavní, a to je kvalita obrazu. Částečně měli pravdu, ovšem na ty se můžete na YouTube nebo v jiných recenzích. Já vám chci podat můj osobní pohled na kamery, na které jsem měl určité požadavky....
Dost bylo slohové práce, teď už o samotné kameře.
Požadavky byly:- snadné ovládání
- pokud možno české menu
- vnitřní baterie a výdrž alespoň 20-30 minut
- možnost použít ji i v terénu (rozuměj polní cestu, cestu v lese, ne hory )
- příslušenství
- možnost rychle zachytit momentku
- propojení s TV přes HDMI
- bezproblémový chod i při napájení z powerbanky (konkrétně Xiaomi Powerbank 10400mAh)
- snadné ovládání
- + Velikost
- + Rozšířenější microUSB
- + Režim ActionCam
- - Absence kabelu microHDMI->HDMI
- - Absence USB adaptéru
- - Zahřívání při nabíjení
- - Žádná možnost nastavení
Kamera vypadá pěkně, má dobrou konstrukci a vypadá bytelně. Umí nahrávat jako autokamera 3-minutové stopáže a hned po nastartování auta nebo jako ActionCam nahrávat neustále stisknutím tlačítka. Kamera je naprosto nevhodná pro někoho, kdo nemá zařízení s iOS nebo s Androidem, protože pro všechna nastavení je potřeba aplikace. Změnu jazyka, nastavení času, citlivost senzoru pohybu a dalších.V balení chybí USB adaptér, který by tu vzhledem k vlastnosti ActionCam měl být a taky tu není microHDMI->HDMI kabel. V balení nenajdete ani plastové cvočky pro vedení kabelu v autě. LCD display je příšerný a dosahuje kvalit 10 let starého MP3 přehrávače. A poznámka pro prodejce, jedná se o EVOLVEO, ne o Evolve.
Petr- Moderátor
- Počet příspěvků : 89
Datum 1. registrace : 14. 02. 15
Typ kamery : žádná
Similar topics
» Autokamera CEL-TEC E07
» Videa natočená kamerou
» Autokamera TrueCam A5
» Rezim autokamera
» Autokamera MIO MiVue 538 (Deluxe)
» Videa natočená kamerou
» Autokamera TrueCam A5