SJ5000X Elite - přebití, nafouknutí baterie
4 posters
Strana 1 z 1
SJ5000X Elite - přebití, nafouknutí baterie
Ahoj,
měl jsem asi 8 hodin připojenou kamerku na nabíječce a když jsem k ní pak přišel, tělo v místě baterky bylo teplý a baterka byla lehce nafouknutá. Nafouknutá tak, že drhne při zasouvání do těla.
Stalo se někomu něco podobného?
Předpokládám, že toto není normální stav?
Vypadá to, že nefunguje obvod pro odpojení nabíjení při plném nabití? A teď otázka - je problém v kameře, nebo v baterce? Takové obvody jsou třeba přímo v baterii u notebooků.
Díky
Adam
SJ5000X Elite; FW: 1.2.5
měl jsem asi 8 hodin připojenou kamerku na nabíječce a když jsem k ní pak přišel, tělo v místě baterky bylo teplý a baterka byla lehce nafouknutá. Nafouknutá tak, že drhne při zasouvání do těla.
Stalo se někomu něco podobného?
Předpokládám, že toto není normální stav?
Vypadá to, že nefunguje obvod pro odpojení nabíjení při plném nabití? A teď otázka - je problém v kameře, nebo v baterce? Takové obvody jsou třeba přímo v baterii u notebooků.
Díky
Adam
SJ5000X Elite; FW: 1.2.5
nimm2- Nováček
- Počet příspěvků : 6
Datum 1. registrace : 27. 01. 16
Re: SJ5000X Elite - přebití, nafouknutí baterie
Ahoj,
přiznám se, že jsem to nezažil. Kde může být problém netuším, ale dal bych se cestou reklamace (běžně nechávám nabíjet kamery přes noc)
přiznám se, že jsem to nezažil. Kde může být problém netuším, ale dal bych se cestou reklamace (běžně nechávám nabíjet kamery přes noc)
A baterka ti zapadne do těla a až mají "zajet" kontakty, tak je třeba zatlačit? Já musím baterce do těla pomoct...:-/
nimm2- Nováček
Lehke zatlaceni tam je, ale spise jen "aby se nereklo"
ja potvrzuju ze nabita baterka je mirne nafoukla, origo i neorigo mam vyzkouseny, pak tam jde zasunout malicko hur
Phrz- Nováček
- Počet příspěvků : 15
Datum 1. registrace : 03. 03. 15
Nafouknuté baterie nepoužívejte a kupte ihned nové. je zde riziko vybuchnutí. Holt čínské baterie. dojde k tomu proto, že odumřely buńky baterie absorbující energii, a ty druhé přebíjíte.Tím pádem dochází k zeslabení stěny buńky, která nakonec nevydrží.
nehledě na to, že kapacita baterie jako celku je podstatně nižší.
k tomuto jevu dochází hlavně v zimním období a podchlazení baterie buď použitím venku, nebo při dopravě letecky, kde krom chladu působí i tlak.
nehledě na to, že kapacita baterie jako celku je podstatně nižší.
k tomuto jevu dochází hlavně v zimním období a podchlazení baterie buď použitím venku, nebo při dopravě letecky, kde krom chladu působí i tlak.
Synthi- Nováček
- Počet příspěvků : 2
Datum 1. registrace : 14. 03. 16
Vypozoroval jsem, že přehřívání kamery/baterky je v režimu připojení k PC v režimu paměťové úložiště. Tak nevím:(
nimm2- Nováček
Similar topics
» Baterie do SJ cam 5000X elite
» SJCAM 5000 elite - sekající se obraz při přehrávání + zaseklá baterie
» SJ5000X elite a webkamera
» stabilizace sj5000x elite
» Sj5000x elite - ebay
» SJCAM 5000 elite - sekající se obraz při přehrávání + zaseklá baterie
» SJ5000X elite a webkamera
» stabilizace sj5000x elite