Zpracování videa MOV
+20
schorjiri
Kulda73
Whisky75
Václav
kubis
strny21
marcos75
bobas02
standa
vlasy31
mira721
michlam
Petr
BigBear
sibelius
Andrej
rhinos
Ondra
Johnie_Egg
michal09
24 posters
Strana 4 z 5
Strana 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zpracování videa MOV
Nastav si kvalitu videa, ktere se prehrava v okne na nejnizsi. Mene narocny program na grafiku nepomuze, ono je to tim videem. Ma velke rozliseni a pocitac to nestiha. Problem budes mit s kazdym programem.
A výsledné video bude v jaké kvalitě? (jsem uplný začátečník, promin za blbé dotazy)
strny21- Nováček
- Počet příspěvků : 16
Datum 1. registrace : 17. 06. 15
Věk : 31
Typ kamery : SJ4000 WiFi
Vysledne video bude v takove kvalite, v jake si to video vyrendrujes. Nekde tady v tomhle tematu jsem daval odkaz na tutorial na vegas na Youtube. Projdi si ho. Hodne pomuze
Uz to sjizdim. Je to super. Díky moc
strny21- Nováček
Je to divné, dal jsem to video uplně na nejhorší kvalitu a stále stejný problém, zajímavé, že u jiných videí, pořízených jinak než z Iphonu, problém nemám.
strny21- Nováček
Nemaji ty videa, u kterych nemas probem, mensi rozliseni ci datovy tok? Na zpracovani videa musis mit dobry HW. Muj notebook zvlada treba 1080p 30fps naprosto v pohode. Kdyz upravuji 60fps, tak nestiha
Určitě mají menší rozlišení. Takže nový PC?
strny21- Nováček
Pokud nepomohlo snizeni kvality videa nahledu ve vegas, tak asi ano. Muzes zkusit jeste nejaky jiny program. Jako gopro studio nebo movie maker, ktere jsou zdarma. Ale problem u slabeho hw na PC bude vzdy
Pošli parametry tvého PC. Jestli míváš problémy i s videem z iPhonu (taky formát *.Mov), tak problém může být jinde
kubis- Nováček
- Počet příspěvků : 11
Datum 1. registrace : 12. 06. 15
Mám ACER Extensa 5635G. Procesor Intel Core duo CPU T6600 @ 2.20Ghz 2.19Ghz, Ramky 4gb. Grafika: NVIDIA Gforce G105M
strny21- Nováček
Obávám se, že ač na první pohled ta sestava nevypadá špatně, tak na plynulou práci s úpravou videa to nebude. Hlavně ta grafika. To snížení náhledového videa ve vegas na nejhorší kvalitu nepomohlo?
sibelius- Moderátor
- Počet příspěvků : 34
Datum 1. registrace : 10. 02. 15
Typ kamery : SJ4000 (bez WiFi)
Tak sem zjistil že mi to dělají jen videa z Iphonu, u nich nepomohlo vůbec nic
strny21- Nováček
Tak už jsem taky nadělal nějaká videa se svou SJ 4000 wifi a ted řešim problém v čem videa archivovat. Točím v maximálním rozlišení. Potřeboval bych ta videa vzít, odstříhnout začátek a konec, pak je uložit aniž by ztratila na kvalitě a zůstala použitelná pro další práci s nimi. Točil jsem třeba onboardy při rallye a kameru jsem pouštěl dřív protože pak už na to neni moc čas a prostor a tim pádem je tam i několik minut do startu a je zbytečné tato videa archivovat celá. Co by jste mi doporučili za program a co za výstupní formát?? Zatím jsem zkoušel Movie Maker a Format Factory. Oba s výstupem v *.mp4
Co si o tom myslíte? Díky za názory
Co si o tom myslíte? Díky za názory
Václav- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 20. 08. 15
me by zajimalo, jak to, ze kdyz upnu na trubku video z SJ ve FHD tak je pak strasne nekvalitni, ale kdyz ze zrcadlovky, tak je to krasny. holt neni FHD jako FHD, zda se byti na SJcku velka komprese a trubka to jeste vic zprzni...
Whisky75- Nováček
- Počet příspěvků : 14
Datum 1. registrace : 06. 08. 15
Full HD je pouze rozlišení. Na výsledné video má vliv optika a postprocesing, tedy hlavně HW;-) nicméně "trubka", ať to znamená co chce, na to vliv spíše mít nebude
Ondra napsal:Full HD je pouze rozlišení. Na výsledné video má vliv optika a postprocesing, tedy hlavně HW;-) nicméně "trubka", ať to znamená co chce, na to vliv spíše mít nebude
youtube = trubka
jinak - kdyz pustim video z kamery na TV, je to v pohode, kdyz nahraju na youtube, tak se patla trava, kostickuje obloha, proste je to hrozny ze zrcadlovky se nic takoveho nedeje.
Whisky75- Nováček
Jo takhle :-D v tom pripade ano, o youtube je tady toho napsano dost:-)
Zrcadlovka bude mit datovy tok, ktery YT "vyhovuje"
Zrcadlovka bude mit datovy tok, ktery YT "vyhovuje"
hledej šmudlo, co no jo hledal jsme, ale málo...tak znovu, lépe, radostněji
Whisky75- Nováček
V jednoduchosti: YT komprimuje nahrana videa, velikost zmensuje minimalne o 1/3. Cim vetsi datovy tok, tim vetsi komprese a proto videa na YT vypadaji,tak jak vypadaji
Zdravím všechny fandy našich SJček. Přišli už jste někdo, jak předělávat videa, že po nahrátí na Youtube jsou ok?? Mě se to zatím nedaří. Zkouším různé prog a různá nastavení(samozřejmě i nastavení z těchto stránek), ale bohužel. To jsem tam nahrál i video, které mělo 1min a velikost necelé 1,5Gb(bit rate bylo cca 150Mbps), ale Youtube to o5 zkomprimoval a hnus. Není chyba prostě jen v SJ? Jsem z toho docela smutný. Tak jsem byl na kameru natěšený a teď.
Johnie_Egg- Uživatel
- Počet příspěvků : 73
Datum 1. registrace : 11. 02. 15
Typ kamery : SJCAM SJ4000 Wifi
Chyba nebude v SJCAM, ale proste v YT. Nekde v napovede maji napsan idealni datovy tok pro videa, ale ani tak to nepomuze. Pokud se podivas na nas kanal a testy kamer, tak je uplne jedno o jakou kameru jde. Vzdy je ta komprese silna... Jen ty videa z GoPro vypadají tak nejak lip
Jaké teda nastavení do vegasu 12 ?
Už mi z toho hrabe .. :/
Už mi z toho hrabe .. :/
Kulda73- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 09. 11. 15
Kuldo73: dám ti to do soukr zpráv(nastavení z "našich, těchto" stránek). Já mám sice Sony V 13 Pro, ale neměl by tam být takový rozdíl v nastavení. Prostě, já se s tím už smířil, chyba YT. I když je otázkou, YT povoluje videa *p30 a objevují se videa *p50. Tak ti nevím. A podle mě je zádrhel v fps (a následně PAL vs NTFS). Ale je to jen můj názor.
Johnie_Egg- Uživatel
- Počet příspěvků : 73
Datum 1. registrace : 11. 02. 15
Typ kamery : SJCAM SJ4000 Wifi
Zdravím všechny, měl bych na vás prosbu, střihám video v SONY Vegas 13 a vstupní video mám z SJcam ve formátu MOV 720 HD 60 fps, ale po vyrendrování mi hrozně spadne kvalita obrazu. Zkoušel jsem všechny možný formáty, ale nikde jsem nenašel nějaké doporučené nastavení pro render =/ mohl by mi někdo, kdo už video rendroval, poradit jak to nastavit,abych si zachoval po rendru původní kvalitu videa? díky moc!!! =)))
schorjiri- Nováček
- Počet příspěvků : 7
Datum 1. registrace : 18. 11. 15
Strana 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 4 z 5
Povolení tohoto fóra: