Zpracování videa MOV
+20
schorjiri
Kulda73
Whisky75
Václav
kubis
strny21
marcos75
bobas02
standa
vlasy31
mira721
michlam
Petr
BigBear
sibelius
Andrej
rhinos
Ondra
Johnie_Egg
michal09
24 posters
Strana 2 z 5
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zpracování videa MOV
Diky, ale jakou moznost zadavas v podkategorii Sony AVC/MVC ?
AVCHD...
Blu-ray...
AVCHD...
Blu-ray...
michlam- Nováček
- Počet příspěvků : 14
Datum 1. registrace : 22. 02. 15
Typ kamery : SJ 4000 WIFI
aha:-) dobrá otázka, to kdybych věděl, co jsem si to upravil. Ale bude to AVCD 60i a převedeno do 30p... viz postup výše... ale zkus vyzkoušet. Nejlépe nějaké krátké video s pohybem a vyzkoušej rendrovat, uvidíš co bude pro tebe nejlepší
V renderování videa se moc nevyznám, ale není 16 000 kb/s zbytečnost, pokud video z kamery má 15 000 kb/s a vyšší bitrate pouze navýší konečnou velikost výsledku bez zvýšení kvality? V tématu Videa natočená kamerou o tom píši a je tam i ukázka při 15 000 kb/s a 8 000 kb/s a osobně nepozoruji přílišné zhoršení kvality, ovšem o polovičku se změnší výsledné video.
Petr- Moderátor
- Počet příspěvků : 89
Datum 1. registrace : 14. 02. 15
Typ kamery : žádná
Je to jedine nastaveni, pri kterem mi prisel OK natoceny rychly pohyb. Jinak mi prijde, ze to vegas hodne przni
Aha. Já nemám s žádným programem větší zkušenosti, kromě základního Movie Makeru Mám teď nainstalován Corel Video Studio X7 a v zásobě mám ještě CyberLink PowerDirector Ultimate 13. Měli by být více user friendly.
Petr- Moderátor
Ja mel s Vegasem nejvetsi problem s pohybem. To co dokazal vyrendrovat bylo strasne. Poprve jsem dokonce myslel, ze mam neco s kamerou :-) s timto nastavenim nevnimam rozmazani za pohybujicim se objektem a pod. Tim netvrdim, ze to Vegas nedokaze jeste lip nez s timhle nastavenim. Ale uz se mi s tim nechtelo laborovat a tohle mi vyhovuje.
Edit: premyslim, ze jsem dlouho nic nenatocil :-( doufam, ze konece nezapomenu a vezmu kameru na ctvrtfinale extraligy (teda povedou-li se sehnat listky)
Edit: premyslim, ze jsem dlouho nic nenatocil :-( doufam, ze konece nezapomenu a vezmu kameru na ctvrtfinale extraligy (teda povedou-li se sehnat listky)
Naposledy upravil Petr dne 05.03.15 15:18, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : korektura)
Nevite, proc mi nejde zaskrknout Allow source to adjust frame RATE u AVCD? viz Ondra?
Zkousim a zkousim a kvalita jde vzdy dolu od originalu..a jeste prosim o vysvetleni: AVCD 60i a převedeno do 30p..diky moc
Zkousim a zkousim a kvalita jde vzdy dolu od originalu..a jeste prosim o vysvetleni: AVCD 60i a převedeno do 30p..diky moc
michlam- Nováček
kvalita půjde dolů asi pokaždé (teda aspoň nikdy jsem se s Vegas ani nepřiblížil k tomu, jak to natočila kamera). Musíš prostě zkoušet nebo změnit program. Mrkni na mé nastavení:
Allow source to adjust frame RATE a progresive scan ti udělá 30p, tedy to co ti natočila kamera....
popř mužeš zkusit 30p a nezaškrtávej Allow...rate, ale nevím jak to zvládne právě ten rychlý pohyb. Mám obavu, že budeš mát "zdvojené" hrany u jedoucích aut a podobně... ale chce to fakt zkouušet
Edit: na videa v mém příspěvku https://sjcam.forumczech.com/t18-zpracovani-videa-mov#46 ses díval? Myslím, že když shlédneš videa, co tam mají, tak najdeš spousty odpovědí
Allow source to adjust frame RATE a progresive scan ti udělá 30p, tedy to co ti natočila kamera....
popř mužeš zkusit 30p a nezaškrtávej Allow...rate, ale nevím jak to zvládne právě ten rychlý pohyb. Mám obavu, že budeš mát "zdvojené" hrany u jedoucích aut a podobně... ale chce to fakt zkouušet
Edit: na videa v mém příspěvku https://sjcam.forumczech.com/t18-zpracovani-videa-mov#46 ses díval? Myslím, že když shlédneš videa, co tam mají, tak najdeš spousty odpovědí
ucil jsem se s vegasem driv nez jsem mel kameru-ty videa znam. ale tam neslel videt ten rozdil v kvalite po upravach(video z kompktniho digitalu bylo uz tak mizerne).ted jsem ze SVpro11 zklamanej. zkusim tve nastaveni..jen jeste v nastaveni projektu neco menis?nebo nactes jen z upravovaneho videa? jinak dik za ochotu,kazda rada dobra!
michlam- Nováček
projekt si nastavuji podle natočeného videa -new project - match mediea setings a kliknout na video, které chci upravit
Jinak můžu říct, že já byl nejdřív z výsledného videa z Vegas přímo vyděšený... tohle bylo snad sto vyrendrovaných videí (deseti sekundová část jedoucího auta). Než jsem našel něco použitelného. Jinak oproti originálu je to pořád podstatně horší...
Vyzkoušej a uvidíš. Jestli by si laborováním objevil něco lepšího, určitě dej vědět. Já už neměl nervy a skončil jsem u první verze, která mi netrhala oči:)
Jinak můžu říct, že já byl nejdřív z výsledného videa z Vegas přímo vyděšený... tohle bylo snad sto vyrendrovaných videí (deseti sekundová část jedoucího auta). Než jsem našel něco použitelného. Jinak oproti originálu je to pořád podstatně horší...
Vyzkoušej a uvidíš. Jestli by si laborováním objevil něco lepšího, určitě dej vědět. Já už neměl nervy a skončil jsem u první verze, která mi netrhala oči:)
tve nastaveni uz je ok. dik za rady
michlam- Nováček
Videa která jsem vytvořil ve WMP jsou na mém monitoru pří 1366*768 takřka totožná s originálem, viz. LINK
Naposledy upravil Petr dne 20.03.15 12:28, celkově upraveno 1 krát
Petr- Moderátor
Poradí někdo výstupní formát v Cyberlink PowerDirector 13 ??? Přišel jsem už na slow motion všechno jen ne aby video z něj vylezlo a šlo v pohodě pustit, ve windows media player se ukaze jen obrazek a jde jen zvuk coz by byly kodeky ale GOM player co pobere všechno tak to pustim kvalita hrozna a jeste je uhnutej obraz do pravyho dolniho rohu a zbytek kolem je cernej. A to jsem zkousel vetsinu formatu do FULL HD.
mira721- Nováček
Datum 1. registrace : 15. 03. 15
Ja mam PowerDirector 11. Vystup som chcel nastavit MP4, H.264 alebo MKV ...ale stale mi pise problem s HW akceleraciou grafickej karty a vystupne video jednoducho nevygeneruje. Skusal som uz vsetko - kodeky, fora, preinstalovat program, ...mam novy herny notebook s 4GB grafikou, takze v HW problem nebude
Format ktory je pouzitelny: WMV full HD 10000kBit/s
Este som potom nainstaloval Quick time - a od toho momentu sa mi objavil format MOV - tym padom som exportoval do tohto formatu. Kedze kamera MOV uz toci, mam pocit ze je to najlepsi vystupny format aky sa mi podarilo najst. Vysledne video zabera o malinko viac MB ako original. Pravdepodobne pri nom aj ostanem. Vyskusaj WMV alebo MOV a daj vediet.
Format ktory je pouzitelny: WMV full HD 10000kBit/s
Este som potom nainstaloval Quick time - a od toho momentu sa mi objavil format MOV - tym padom som exportoval do tohto formatu. Kedze kamera MOV uz toci, mam pocit ze je to najlepsi vystupny format aky sa mi podarilo najst. Vysledne video zabera o malinko viac MB ako original. Pravdepodobne pri nom aj ostanem. Vyskusaj WMV alebo MOV a daj vediet.
Andrej- Uživatel
- Počet příspěvků : 69
Datum 1. registrace : 10. 02. 15
Typ kamery : SJ4000 Wifi
WMV jsem zkousel i ten nejde prehrat. A nemuze to byt tim ze notebook umi pouze HD READY a ne FULL HD?
mira721- Nováček
Original videa z kamery Ti idu prehrat? Myslim si ze keby bol problem v notebooku, tak to seka, ale prehrat by to malo. Aky procak a grafika su v tom notase?
Andrej- Uživatel
Jo original videa jdou 1gb grafika procesor amd 4jadro 1,6Ghz a 6gb ram. Tak kde by mohl byt problem?
mira721- Nováček
Takze HW je dostatocny. Inak mne tiez niektore videa nejdu vo VLC playeri ale pustam ich v obycajnom windowsackom media playeri - nechapem ako je to mozne, ved VLC prehra uplne vsetko, dokonca aj poskodene, alebo nekompletne video subory ...vyskusaj este nahodit kodeky, napr. VLC codec pack, pripadne nejake ine prehravace.
Andrej- Uživatel
Zkus nainstalovat a stáhnout DirectX End-User Runtimes a pak dej vědět :-P
vlasy31- Uživatel
- Počet příspěvků : 71
Hele tak jsem po včerejšku zapnul PC nic jsem neinstaloval a všechny videa jdou jak v gom playeru tak ve windows media playeru. FAIL
mira721- Nováček
tak v tomhle pripade me to opravdu nenapadlo , kdyz nic nemenim a celou dobu vse funguje
mira721- Nováček
Kdyby někoho zajímalo,jak sestříhat video MOV ze SJ4000 bez rekomprese (bez ztráty kvality),tak používám tento postup a programy. Nejdříve převedu kontejner MOV v programu MP4Cam2AVI 2.99 do kontejneru AVI. Následně převedu z AVI v programu Avidemux 2.6.8 do kontejneru MP4. V Avidemux lze video i sestříhat,ale já používám na střih MP4 videa program VideoReDo TVsuite. Postup je sice složitější,ale vše je bez rekomprese a trvá to jen pár sekund..
standa- Nováček
- Počet příspěvků : 17
Datum 1. registrace : 18. 04. 15
Typ kamery : SJ4000 (FW - N2014110729V02)
Strana 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 2 z 5
Povolení tohoto fóra: