Firmware SJ5000X Elite (4K video)
+70
foki
emzetak
majkland
pavso
HerpCZ
Synthi
pepanecek5
E5MS
motorkanotor
Havran6001
Martin Andres76
rb1977
bowl@seznam.cz
TMcat
Luk
petopeto7
martin.smatana@hotmail.sk
jirkabrt
MagicQ
O.Neill
noezorr
johnyyyyyyyyyy
x46x
mr.freezer
bacis
akkad
Xfantasy
kuko61
dartmoor
Jirous 1
kuny1991
NeWt0
p4prix
szuper94
ital12
Petr Boxan
wizzi
Ondra
mr.erektus
Krab1986
danny159
mr.jina
Vlastik82
petersqu
radooo
František Filandr
j.nen@seznam.cz
snejdy
M1NO
saulik
arpy
DworiBak
Nezby
Manio
anson
dušo1979
ADisN31
ondracek.miha@gmail.com
niel2
Phrz
Mychal
RH1992
bibtnj
Miro
semi holsen
findejs1310
charli123
kratas
blacks
hujahu
74 posters
Strana 7 z 16
Strana 7 z 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Re: Firmware SJ5000X Elite (4K video)
ondracek.miha@gmail.com napsal:Pomohla vám aktulaizace od těch vadných pixelů? Já je tam pořád mám ..
Jo mě to pomohlo a nemusel sem dělat ani to zakrytí té čočky apod.
RH1992- Uživatel
- Počet příspěvků : 22
Datum 1. registrace : 15. 12. 15
Tak ta stabilizace se dost výrazně zlepšila po tom updatu! Už jen skrz to doporučuju!
RH1992- Uživatel
Ted jsem byl na horách a měl jsem kameru na helmě a sama se mi zapinala a vypínal tak že spousta záběrů jen 4 az 5 vteřiny nevíte čím to?
j.nen@seznam.cz- Nováček
- Počet příspěvků : 4
Datum 1. registrace : 08. 03. 16
Bud nestiha zapisovat karta nebo jsi mel zapnute cyklicke nahravani.
Popr byla kamera podchlazena
Popr byla kamera podchlazena
Pro Ondra - FOV
Firmware 1.3 - Při nastavení různé hodnoty FOV není žádná změna ani na display, ani v nahraném videu. Úhel stále stejný jako při FOV vypnutém. Má to souvislost také s nastavením jiného parametru?
František Filandr- Nováček
- Počet příspěvků : 2
Datum 1. registrace : 14. 03. 16
Nastavovani FOV nejde pri zapnute korekci rybiho oka. Nelze delat dve digitalni upravy obrazu zaroven
Jo, to je ono! Díky.
František Filandr- Nováček
Datum 1. registrace : 14. 03. 16
RH1992- Uživatel
Nazdar,
chcel by som sa opytat par otazok pretoze som niekde nevedel najist odpovede.
1. FOV - malo by to riesit mensi uhol zaberu, cize odstranenie tzv. rybieho oka ked dam napr. 70°. Ale obraz vyzera stale rovnako ci tam nastavim 70° alebo 170°. Kde moze byt problem?
2. cital som ze novy firmware ma funkciu odlozenia nieco ako timer. Neviem o nikde v menu najist. Ako sa da k nemu dopatrat?
3. pri nahravani casozberu pocas tmy sa mi zobrazuje v nahravke strasne vela bielych pielov. Co s tym?
Vdaka za kazdu odpoved.
chcel by som sa opytat par otazok pretoze som niekde nevedel najist odpovede.
1. FOV - malo by to riesit mensi uhol zaberu, cize odstranenie tzv. rybieho oka ked dam napr. 70°. Ale obraz vyzera stale rovnako ci tam nastavim 70° alebo 170°. Kde moze byt problem?
2. cital som ze novy firmware ma funkciu odlozenia nieco ako timer. Neviem o nikde v menu najist. Ako sa da k nemu dopatrat?
3. pri nahravani casozberu pocas tmy sa mi zobrazuje v nahravke strasne vela bielych pielov. Co s tym?
Vdaka za kazdu odpoved.
radooo- Nováček
Datum 1. registrace : 23. 03. 16
1. Odstraneni efektu rybiho oka resi distortion correction, fov je jen digitalni vyrez obrazu
2. Delay capture
V podstate vse v nasem testu http://www.sjcamczech.com/news/test-fw-1-3-v-kamere-sjcam-sj5000x-elite/
3. Opravu hot pixelu si delal?
2. Delay capture
V podstate vse v nasem testu http://www.sjcamczech.com/news/test-fw-1-3-v-kamere-sjcam-sj5000x-elite/
3. Opravu hot pixelu si delal?
Dikes za vysvetlenie. Ale..
1. Stale mi to neni moc jasne. Ci zapnem alebo vypnem distortion correction obraz vyzera stale rovnako
1a. K comu je potom dobry fov ked to je len digitalny orez ktory si viem spravit v postprodukcii??
2. Nevim, mozno som blby, ale presiel som menu asi 10x a Delay capture som jednoducho nenasiel...
3. Opravu som nerobil, iba som dal novy firmware. UPDATE (oprava spravena)
Vdaka za odpovede
1. Stale mi to neni moc jasne. Ci zapnem alebo vypnem distortion correction obraz vyzera stale rovnako
1a. K comu je potom dobry fov ked to je len digitalny orez ktory si viem spravit v postprodukcii??
2. Nevim, mozno som blby, ale presiel som menu asi 10x a Delay capture som jednoducho nenasiel...
3. Opravu som nerobil, iba som dal novy firmware. UPDATE (oprava spravena)
Vdaka za odpovede
radooo- Nováček
1. Kamera ma 170° objektiv, jinak nez orezen zmenu fov resit nejde. Korekce funguje jen pri vypnutem fov
2. Zkus rychle menu a pak tu polozku, tak jak je popsano v clanku
3. Pokud si mel v kamere 1.2.4, tak viz https://sjcam.forumczech.com/t186p60-firmware-sj5000x-elite-4k-video#3335 i kdyz nevim jestli je to tvuj pripad a nejdedna se jen o sum. Kamery vseobecne nejsou urceny na nataveni ve tmě
Edit: do odložení funguje jen u fotek, jak se divam, ze tady u fw mam spatny preklad
2. Zkus rychle menu a pak tu polozku, tak jak je popsano v clanku
3. Pokud si mel v kamere 1.2.4, tak viz https://sjcam.forumczech.com/t186p60-firmware-sj5000x-elite-4k-video#3335 i kdyz nevim jestli je to tvuj pripad a nejdedna se jen o sum. Kamery vseobecne nejsou urceny na nataveni ve tmě
Edit: do odložení funguje jen u fotek, jak se divam, ze tady u fw mam spatny preklad
1. FOV som vypol, disort zapol alebo vypol - rozdiel ziadny. Nevadi, kaslem uz na to.
2. Delay som nakoniec nasiel vo foto rezime Myslel som ze ho ma aj rezim kamery, nieco ako spustenie neskorsieho nahravania..ale nema
3. Vsetko OK
Vdaka za rady a trpezlivost
2. Delay som nakoniec nasiel vo foto rezime Myslel som ze ho ma aj rezim kamery, nieco ako spustenie neskorsieho nahravania..ale nema
3. Vsetko OK
Vdaka za rady a trpezlivost
radooo- Nováček
Mrkni na ten clanek a pak si zkus najit nejake plochu jako na tech fotkach a vypnout a zapnout korekci, melo by to fungovat
Edit: myslím tohle http://files.sjcamczech.com/200009588-e89cae9969/01.jpg http://files.sjcamczech.com/200009589-62d1363ca6/02.jpg a funguje i u videa
Edit: myslím tohle http://files.sjcamczech.com/200009588-e89cae9969/01.jpg http://files.sjcamczech.com/200009589-62d1363ca6/02.jpg a funguje i u videa
Zdravím mám sjcam 5000x elite
Micro SD 512Gb a funguje vpohode
Doporučuji filtr obrazu WDR (Wide Dynamic Range) zapnuto
GyroSensor zapnuto
Při tomhle nastavení by obraz při pohybu neměl být tak roztřepaný..
Micro SD 512Gb a funguje vpohode
Doporučuji filtr obrazu WDR (Wide Dynamic Range) zapnuto
GyroSensor zapnuto
Při tomhle nastavení by obraz při pohybu neměl být tak roztřepaný..
petersqu- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 21. 03. 16
Ahoj. Pořídil jsem si novou kameru SJ5000X Elite. Může mi prosím někdo poradit jak si sám nastavím snímací úhle 170°, 140°, 110° a 70°? Díky moc za odpovědˇ.
Vlastik82- Nováček
Datum 1. registrace : 13. 04. 16
Tak jsem zkoušel opravit ty hot pixely akorát mám fw 1.3. Čočka dokonale zakrytá, proces proběhl nicméně těch bílých bodů je tam pořád hodně. Zkoušel někdo jestli to u tohoto fw má vůbec nějaký efekt? Nebo udělat downgrade na starší a provést fix a pak upgradovat?
mr.jina- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 13. 04. 16
Zkusil bych tam nahrat ten nizsi fw. Nicmene ja jsem hot pixely u fw 1.3 neobjevil, coz ale muze byt zpusobeno tim, ze to byla nova kamera a korekci provadeji uz pri vyrobe
Zdravím všechny nějak se tu pořád nemohu dočíst o přibližném ideálním nastavení SJ5000X Elite.
Natáčím do 1080p 60fps mám:
zapnuté Gyro,
vyvážení bílé - automaticky ( zkoušel jsem i oblačno),
wdr - zap ( nějak jsem ale přehlédl, k čemu tato funkce je)
Ostrost vysoká ( i normální jsem zkoušel)
Expozice -1/3
Firmware 1.3
Natáčím v prostředí převážně les ( příroda) s občasným přechodem do nějaké budovy.
Každopádně se mi kvalita pořád nějak nezdá. Mám i SJ4000 a u SJ5000X Elite se mi zdá, že obraz není moc ostrý prostě že úplně neodpovídá kvalitě 1080p 60fps.
Prosím tedy o radu.
Díky :-)
Natáčím do 1080p 60fps mám:
zapnuté Gyro,
vyvážení bílé - automaticky ( zkoušel jsem i oblačno),
wdr - zap ( nějak jsem ale přehlédl, k čemu tato funkce je)
Ostrost vysoká ( i normální jsem zkoušel)
Expozice -1/3
Firmware 1.3
Natáčím v prostředí převážně les ( příroda) s občasným přechodem do nějaké budovy.
Každopádně se mi kvalita pořád nějak nezdá. Mám i SJ4000 a u SJ5000X Elite se mi zdá, že obraz není moc ostrý prostě že úplně neodpovídá kvalitě 1080p 60fps.
Prosím tedy o radu.
Díky :-)
danny159- Nováček
- Počet příspěvků : 13
Datum 1. registrace : 01. 06. 15
Pokud se nataci v lese ci ve vnitr budov, tak je nesmysl davat expozici do minusu. Kazdopadne dej datovy tok na maximum. Viz test FW 1.3 na nasem webu
Birate (datový tok) Mám na vysoký, to jsem zapomel dodat.
U tvé recenze Ondro vypadají videa pěkně čistá.
Expozici jsem měl v mínusu kvůli tomu, že moje oko prostě cítí, že je to tak lepší nuže dobrá, nastavím ho na původní.
Ale co dál? :/ nemá tu někdo nějaký soupis, kombinací, které bych zkusil?
U tvé recenze Ondro vypadají videa pěkně čistá.
Expozici jsem měl v mínusu kvůli tomu, že moje oko prostě cítí, že je to tak lepší nuže dobrá, nastavím ho na původní.
Ale co dál? :/ nemá tu někdo nějaký soupis, kombinací, které bych zkusil?
danny159- Nováček
- Počet příspěvků : 13
Datum 1. registrace : 01. 06. 15
Strana 7 z 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Similar topics
» Firmware SJ5000X (2K video)
» SJCAM SJ5000X Elite (4K video)
» Video SJ5000x
» SJ5000X (2K video)
» SJ5000X elite a webkamera
» SJCAM SJ5000X Elite (4K video)
» Video SJ5000x