SJCAM 4000 + nejde zapnout
+2
Ondra
oly750
6 posters
Strana 1 z 1
SJCAM 4000 + nejde zapnout
Ahojte,
mám 2 dny starou kamerku SJ CAM 4000+
Ráno jsem ji dal do nabíječky, abych byl připraven na dnešní natáčení, teď po cca 3 hod nabíjení z 1A nabíječky jsem vytáhl a chtěl kamerku zapnout, bohužel, ať dělám co dělám kameru se mně zapnout nedaří , když zmáčknu tl. MODE jediné co se stane je že se drobně rozsvítí oranžová dioda nahoře vedle tl. OK - viz. obrázek:
ale kamera se proste nerozjede....chtěl jsem se zeptat jestli se Vám to někomu náhodou nestalo, pokud ano, co pomohlo, aby vše zase fungovalo?
Díky moc
mám 2 dny starou kamerku SJ CAM 4000+
Ráno jsem ji dal do nabíječky, abych byl připraven na dnešní natáčení, teď po cca 3 hod nabíjení z 1A nabíječky jsem vytáhl a chtěl kamerku zapnout, bohužel, ať dělám co dělám kameru se mně zapnout nedaří , když zmáčknu tl. MODE jediné co se stane je že se drobně rozsvítí oranžová dioda nahoře vedle tl. OK - viz. obrázek:
ale kamera se proste nerozjede....chtěl jsem se zeptat jestli se Vám to někomu náhodou nestalo, pokud ano, co pomohlo, aby vše zase fungovalo?
Díky moc
oly750- Nováček
- Počet příspěvků : 8
Datum 1. registrace : 19. 08. 15
Typ kamery : SJCam 4000+
Re: SJCAM 4000 + nejde zapnout
Ahoj, zkus vyndat a zandat baterii. Pokud nepomuze, vyndej baterii, pripoj kameru k nabijecce a bez baterie kameru zapni. Pokud se rozjede,tak je vadna nejspise baterie
Ahoj Ondro, díky za radu. Vyndat a zandat baterii jsem zkoušel ještě před tím než jsem psal sem, to bohužel nepomohlo.... Teď jsem zkusil kamerku připojit na nabíječku s vytaženou baterií - bohužel stále nefunguje... bliká červená dioda vlevo dole u displeje a nahoře vedle tl. OK svítí slabě ta oranžová dioda, ale displej vůbec nenaběhne
Vám SJCamy bez baterky s napíchlou nabíječkou fungují? Protože pokud ano, tak to nebude nejspíš baterka v háji, jak jsem si myslel, ale celá kamerka
Vám SJCamy bez baterky s napíchlou nabíječkou fungují? Protože pokud ano, tak to nebude nejspíš baterka v háji, jak jsem si myslel, ale celá kamerka
oly750- Nováček
Ano, bez baterky musi kamera normalne nabehnout. Takze jeste zkouska: nahraj na kartu jaky koliv FW. Vyndej baterii z kamery, pripoj na nabijecku (ne pres USB k PC!) a nechej klidne i hodinu, pokud by se drive kamera nezapla. Pak zkus drzet zapinaci tlacitko cca 30 sekund
Tak to přehrátí firmware normálně pomohlo, jupíí
Díky moc Ondro, jen by mě zajímalo proč to celé nastalo, ale tak snad už bude vše v pořádku...
Díky moc Ondro, jen by mě zajímalo proč to celé nastalo, ale tak snad už bude vše v pořádku...
oly750- Nováček
Ahoj mám stejný problém. Stalo se mě to při seknutí kamery a tak jsem z ní vytáhl baterii. Kamera se však již nerozjela a dělá to samé. Koupena začátkem srpna minulého roku v czc a nevím jaky FW tam byl. Pomůže někdo? Díkec
patocka.marek@seznam.cz- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 31. 01. 16
Ahoj, to se stalo z ničeho nic? Zkusil bych přehrát FW. Pokud si ji od koupě neaktualizoval, tak tam zkus dát 2.3
No od koupě jsem neaktualizoval. Mel jsem tam češtinu a seklo se to při prohlížení vida . Kupoval jsem ji 2.8.2015 a byla tam čeština to je vše co vím. Jinak ta aktualizace se dela,tak že zformatuji kartu nahraji tam ten bin a pak nechám jak dlouho aby se chytla? Když se nechytne tak je to na reklamaci že?
Vyndej z kamery baterii. Na zformátovanou kartu dej FW 2.3 (bin soubor), vlož ji do kamery a kameru, která je pořád bez baterie připoj na nabíječku (ne usb). Normálně by do 30 sekund mělo být hotovo... pokud budou blikat kontrolky a kamera se sama nezapne, tak ji nech několik minut...
Super dikec moc stáhl jsem verzi 2.3.1.b1 sice tam není čeština,ale ta potřeba není a kamera opět jede.Moc jsi mi pomohl!!
SJ4000+ wifi nejde zapnout
Ahoj, prosím o pomoc s kamerou sjcam 4000plus, která mi nejde zapnout. FW jsem tam měl 1.6. Když jsem se snažil aktualizovat FW na zformátovanou kartu (formátoval jsem ji přes usb přímo z kamery, což byla asi chyba), tak kamera všemožně blikala, ale ve finále se nerozjel displej. Četl jsem si předchozí dvě závady a postupoval podle rad, ale výsledek furt stejný. Pomůže někdo? Snažil jsem se tam dát FW 2.3. Děkuji
Burgo- Nováček
- Počet příspěvků : 5
Datum 1. registrace : 20. 03. 16
Ahoj,
zformátuj v PC kartu na FAT 32, nahraj na ni jakýkoliv FW do 2.3 (tedy 2,3 a nižší). Vyndej z kamery baterii, vlož kartu do kamery a připoj kameru k nabíječce (nic nemačkej, jen vyčkej).
zformátuj v PC kartu na FAT 32, nahraj na ni jakýkoliv FW do 2.3 (tedy 2,3 a nižší). Vyndej z kamery baterii, vlož kartu do kamery a připoj kameru k nabíječce (nic nemačkej, jen vyčkej).
Ahoj, děkuji za odpověď (byl jsem v práci). Postupuji podle tvého postupu, ale vypadá to marně (včera jsem takový pokus zkoušel a nechal kameru na nabíječce i hodinu a nic). Dnes to zkouším s FW 2.2. Jen pro kontrolu: je toto správný odkaz FW na mou kameru sj4000 plus wifi?:
https://sjcam.forumczech.com/t89-firmware-sj4000-plus . Děkuji
https://sjcam.forumczech.com/t89-firmware-sj4000-plus . Děkuji
Burgo- Nováček
Ano, okdaz je spravne.
Jen dotaz, nedával si tam ten soubor LD, ktery je urcen pro FW 2.5 a novejsi?
Jen dotaz, nedával si tam ten soubor LD, ktery je urcen pro FW 2.5 a novejsi?
Ano, můj první pokus byl (hned) na verzi 2.8 a dával jsem tam LD. Byl jsem teď na kamerov pobočce v Praze a ani tam to po mírném nabití na nic nereagovalo.
Burgo- Nováček
V tom pripade jsme ale nekde uplne jinde. Nejde zpet aktualizovat po nahrani LD souboru na nizsi FW nez 2.5, takze co presne se stalo a jak si postupoval? Resp, proc si daval fw 2.3, kdyz si v kameře mel 2.8?
Myslel jsem, že na svém noťasu nemám čtečku paměťových karet (už vím, že mám) a tak jsem paměťovou kartu zformátoval přes usb kabelem z kamery. Nahrál jsem zmiňovaný LD soubor. Vložil jsem paměťovku do kamery (s baterií) a zmáčkl "mode". Tady celý proces končí, protože se kamera nezapla. Už jsem jen zkoušel, podle rad výše, vyndat baterii a dát na nabíječku (stalo se to, že mi problikávalo modré světlo dole a oranžová kontrolka nahoře) - myslel jsem si, že se mi konečně poštěstilo a právě se to aktualizovalo, ale displej zůstal furt černý. Potom jsem zkusil z paměťovky smazat ten LD soubor a nahrát FW 2.8 (tzn. SJ.bin), ale už se mi to nepodařilo rozjet. Zkusil jsem znovu zformátovat kartu, nahrát tam FW 2.2 a postupovat podle návodu nebo podle tvých rad a nic.
Burgo- Nováček
Asi si mel napsat driv. Kazdopadne, zformatuj kartu na fat32, vloz na ni ld soubor, z kamery vyndej baterii, vloz kartu do kamery a pripoj na nabijecku, nic nemackej a jen nechej kameru cca 1 minutu. Kamera se nezapne. Vyndej kameru z nabijecky, vyjmi kartu, vymaz soubor ld a dej na kartu fw 2.5 a vloz do kamery, pripoj kameru na nabíječku a nic nemackej. Pokud se kamera nezapne do cca minuty, tak odpoj od nabijecky a cely postup zopakuj jen s fw 2.6
Klaním se ti a rád bych ti nějak poděkoval, protože si mi ušetřil čas, peníze a velké starosti. Minimálně děkuji a pokud máš nějaký profil na fb, tak napiš: facebook.com/jakub.bugris. Děkuji a s pozdravem.-)
Burgo- Nováček
Tak bohuzel jsem ve stejne situaci, zustavalo mi svitit nahore oranzova led, potom uz nic, baterku ignoruje, bez baterky na nabijecce take nelze zapnout, sdkarta s fw 1.2, take nic pri nabijecce nezmuze, Nechano 2 minuty. Zkousel jsem taky pres mini hdmi, jestli neco neposle aaale ne.
Kdyz je baterka vytahla a pripojen uUSB, tak je na nem odber 110mA, v kamere sviti pouze jedna cervena ledka, display odpojen, je to normalni? Nebo jde neco do slusu ?
Co vcil ?
btw: firmware na foru pro sj4000 wifi jsou nedostupne
Kdyz je baterka vytahla a pripojen uUSB, tak je na nem odber 110mA, v kamere sviti pouze jedna cervena ledka, display odpojen, je to normalni? Nebo jde neco do slusu ?
Co vcil ?
btw: firmware na foru pro sj4000 wifi jsou nedostupne
J4cker- Nováček
- Počet příspěvků : 1
Datum 1. registrace : 05. 02. 16
o FW vím, bohužel byl zrušený server, na kterém byly uloženy a bohužel v současnosti jsou nenávratně pryč.
tvá situace je po aktualizaci FW?
Ondra napsal:o FW vím, bohužel byl zrušený server, na kterém byly uloženy a bohužel v současnosti jsou nenávratně pryč.
pokud potřebujete firmware, mam od 2.0 až po 2.8
Prkiller- Nováček
Datum 1. registrace : 22. 07. 16
Similar topics
» Problém se zapínáním
» SJCam 4000 - Nejde nabít
» SJCAM 4000 PLUS (Nejde přehrát video v mobilu)
» SJCAM 4000 1,5" display - po aktualizace nejde display
» Nejde zapnout
» SJCam 4000 - Nejde nabít
» SJCAM 4000 PLUS (Nejde přehrát video v mobilu)
» SJCAM 4000 1,5" display - po aktualizace nejde display
» Nejde zapnout
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: