AKČNÍ KAMERY A VIDEO TECHNIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM

5 posters

Goto down

FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM Empty FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM

Příspěvek pro Ondra 18.04.15 23:23

Připravili jsme pro Vás přehled odpovědí na základní otázky, které se týkají kamer SJCAM a neustále se opakují. Jaké jsou tedy časté dotazy?

Proč se moje videa nahraná kamerou SJCAM rozdělují na cca 40 minutové díly?

Paměťové karty jsou ve svém výchozím stavu naformátované na FAT32. Tento formát ukládá videa do maximální výše 4GB. To tedy odpovídá cca 35 až 40 minutám Full HD záznamu pri 30fps. Při 60fps to odpovídá cca 20min. Kartu je možné přeformátovat na NTFS nebo na exFAT. Tyto formáty zvládnou více než základních 4GB dat. Nicméně podpora kamer SJCAM je nastavena právě na formát FAT32. Tedy může se Vám stát, že po přeformátování karty tato nebude kompatibilní s kamerou. Doporučení: ponechat formát FAT32 a videa spojit v programu pro úpravu videa. Téma ZDE

Proč mám videa rozdělena po třech minutách?

U některých kamer, respektive některých druhů firmware je nastaveno v menu nastavení - nabídka Cyclic record - nahrávat po třech minutových částech. Doporučení: zakažte toto nastavení

Je příslušenství ke kamerám GoPro kompatibilní s kamerami SJCAM?

Nedá se říct, že je kompatibilní na 100%. Dá se ale ve všeobecnosti říct, že většina ano. Kamery SJCAM a hlavně příslušenství pro ně, bylo konstruováno tak, aby se na ně dalo GoPro příslušenství použít. Bohužel se nedá říct, jestli je to tak u všech druhů. Doporučení: nejste-li si jisti některým příslušenstvím, zeptejte se na něj ZDE

Co mám dělat, abych si nekoupil padělek kamery SJCAM?

O fake kamerách SJCAM jsme napsali několik článků. Můžete si přečíst Jak poznat padělek kamery SJCAM? a GoCam je padělek, SJCAM originál. Doporučení: podívejte se, jaké prodejce doporučujeme. Máte tak jistotu, že koupíte originál kamery se zárukou dle českých zákonů.

Co když jsou jiní prodejci výhodnější?

My nedoporučujeme nejlevnější prodejce, ale ty kteří prodávají originální kamery a mají v České republice záruku 24 měsíců. Což ale neznamená, že prodejce, kterého nemáme uvedeného na stránkách, musí prodávat padělek kamery. Doporučení: pošlete dotaz prodejci, jestli prodává originál kamery SJCAM. Zeptejte se na prodejce na naší diskuzi v tomto tématu

Jsou podporované microSD karty o kapacitě 64GB?

Oficiálně jsou podporované paměťové karty do velikosti 32GB. U kamery SJCAM SJ5000+ je známo, že s FW verze 1,7 je kompatibilní karta Scandisk Extreme Plus U1 ve velikosti 64GB. Nicméně ověřeno to nemáme! Doporučení: používejte karty do velikosti 32GB, popř. si kupte karty dvě.

Firmware, který mám v kameře má úplně jiné označení, než jaké uvádíte na stránkách sjcamczech.com. Co s tím?

Pokud má FW úplně jiné označení, tedy neodpovídá žádnému z našich uvedených verzí FW, tak s nějvětší pravděpodobností máte doma padělek kamery. Nelze tedy Vaši kameru aktualizovat. Doporučení: v žádném případě se nepokoušejte aktualizovat kameru na námi uváděné verze FW. Pokud je to možné, vraťte kameru prodejci v zákonné 14ti denní lhůtě.

Zvukový záznam z mé kamery v pouzdře je nekvalitní. Mám vadnou kameru?

S největší pravděpodobností vadná nebude. Musíte si uvědomit, že sportovní kamery, které mají voděodolné pouzdro nejsou primárně určeny pro kvalitní záznam zvuku. Doporučení: v balní s kamerou dostáváte druhé dvířka k pouzdru. Tyto mají otvory pro lepší zvuk. Vyzkoušejte je.

Můžu použít externí mikrofon?

Tady je odpověď jednoduchá: ne. Existuje sice způsob, jak připojit mikrofon ke kameře, ale je nutný zásah do kamery a kameru rozebrat. Tento postup nedoporučujeme. Doporučení: pokud nevíte co děláte, nerozebírejte kameru

Je kamera v pozdru skutečně voděodolná do hloubky 30m?

Oficiálně ano. Pochopitelně se ale nedá tak jednoduše odpovědět. Faktorů, které na pouzdro při potopení působí je vícero. Navíc stav gumového těsnění nemusí být vlivem používání ve 100% stavu. Doporučení: pečujte o veděodolné pouzdro! (viz níže). A před potápěním se přesvědčte, že do pouzdra nezatéká

Musí se nějak starat o veděodolné pouzdro?

O pouzdro je nutné se čas od času postarat. Hlavně pokud je pouzdro používané v mořské vodě. Slaná voda může mít vliv na funkčnost pouzdra. Doporučení: po použití ve mořské slané vodě pouzdro umyjte v pitné vodě. Pouzdro nenechávejte samovolně vyschnout, hlavně gumovou část vysušte (třeba ručníkem).

Je nutné kameru SJCAM aktualizovat na nejnovější verzi FW?

Novější verze FW můžou přinést nové funkce a taky opravit některé chyby, které měl FW předchozí. Taky se ale může stát, že nový FW bude mít nějaké chyby nové. Podívejte se na přehled FW pro jednotlivé kamery s popisem jejich stability, které najdete vždy v tématu pro všechny kamery. Doporučení: pokud kamera funguje bez problémů, není nutné ji aktualizovat. Žehličku z ní neuděláte.

Jsou nějaké rozdíly mezi kamerou SJCAM s WiFi a bez WiFi?

Zakladním rozdílem je právě přítomnost a nepřítomnost WiFi. Další rozdíly mezi všemi kamerami SJCAM jsme popsali v naší velké tabulce parametrů. Doporučení: podívat se na tabulku Razz

Mám kameru SJCAM, ale nemám český návod. Co mám dělat?

Je to velmi snadné. Na našich stránkách máme u všech kamer uvedeny české návody. Doporučení: podívejte se na přehled návodů

Napadá vás nějaká další otázka? Máte k ní i odpověď? Napište zde do tématu
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Počet příspěvků : 2482
Datum 1. registrace : 06. 02. 15

http://www.techfan.cz

Návrat nahoru Goto down

FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM Empty Re: FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM

Příspěvek pro Standa64 14.09.15 16:26

Jak a kam si připevnit sjcam4000 při šnorchlování, aniž bych si zničil dodávanou sponu na pásek v nalepovací vrstvou?

Standa64
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 8
Datum 1. registrace : 09. 06. 15

Návrat nahoru Goto down

FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM Empty Re: FAQ, nejčastější otázky a odpovědi ke kamerám SJCAM

Příspěvek pro Ondra 14.09.15 16:50

existují speciální potápěčské brýle, na které jde kamera připevnit...
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Standa64 14.09.15 17:07

No díky, tak ty nemám, asi bych je ani nemohl mít, vyhovovaly mi až čtvrté, do kterých mi neteče. Napadá někoho něco jiného?

Standa64
Nováček
Nováček

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 14.09.15 17:26

Pak jedine plovak do ruky
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Standa64 14.09.15 20:28

Díky, tak to mám takhle starou kameru... Do příštího roku musím něco vymyslet...

Standa64
Nováček
Nováček

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Kezva@seznam.cz 21.03.16 0:33

zdravím, měl bych dotaz ohledně záznamu 720p při 60fps (SJcam4000wifi) není to skutečných 60fps ale zdvojené vkládání... bude nebo už byla vydána aktualizavce SW, která toto řeší na skutečných 60fps při 720p? jinak ještě díky za firmware1.2 Cool

Kezva@seznam.cz
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 1
Datum 1. registrace : 20. 03. 16

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 21.03.16 0:40

Obavam se, ze to neni v silach procesoru kamery... (ale nechci kecat)
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Blanka 03.03.18 13:08

Prosím o pomoc, máme padělek SJcam z Číny, nefungovala tak jak měla, tak jsme zkusili nahrát nový software, ale pak už nešla ani zapnout. Nemáte někdo typ co s tím případně co nějaký software, který bysmw mohli zkusit. Díky moc

Blanka
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 2
Datum 1. registrace : 15. 06. 16

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Ondra 03.03.18 13:14

S padelkem asi tezko muzeme pomoci. Nejlepe kontaktovat toho, kdo na prodeji kamery vydelal penize Wink
Ondra
Ondra
Admin
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Petra Valovičová 04.04.18 20:17

Dobrý den, dostala jsem kameru sj4000 bez WiFi. Zapnu ji a hned začne nahrávat, podle obrázku na displeji jsem pochopila, že je zapla funkce detekce pohybu. Nemůžu se dostat do nastavení. Přitom když jsem jí zapla úplně poprvé, do menu jsem se dostala. Teď přes tlačítko ok pořád spouštím video. Nemá kamera nějaké resetove tlačítko, čím bych kameru dala do "továrního nastavení"?
Dekuji za odpověď

Petra Valovičová
Nováček
Nováček

Počet příspěvků : 1
Datum 1. registrace : 04. 04. 18

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: