SJ5000+ WIFI jako kamera v autě (dashcam), podivné chování?
3 posters
Strana 1 z 1
SJ5000+ WIFI jako kamera v autě (dashcam), podivné chování?
Ahoj všem,
předem se omlouvám zda jsem založil podobné vlákno, kde se již toto řešilo, ale myslím, že jsem fórum důkladně prolezl a nikde nic nenašel.
Mám SJ5000+ WIFI. Kameru jsem kdysi kupoval v Číně a reklamoval jí, byl mi zaslán 2.kus, ale stále se chová stejně. Většinou jí využívám jako kameru v autě a potýkám se s těmito dvěma problémy. Vyzkoušel jsem všemožné fw, od starších po nejnovější, vyměnil SD karty, nabíječky, ale nic nepomohlo.
1)Vypnutí kamery po žhavení:
Kameru používám ve služebním dieselovém autě. Po zapnutí zapalování se začně kamera nabíjet a zapne nahrávání, jenže po cca 1-3s po nažhavení nastartuji a jak dojde k poklesu napětí, tak kamera přeruší nahrávání a vypne se a již se znovu nezapne. Musím nabíječku vypojit a znovu zapojit aby se kamera spustila a začala znovu nahrávat. Nepomohlo ani nastavení odloženého vypnutí (Tuším, že se to jmenuje DELAY OFF.). I když nastavím třeba 60s, tak kamera si pamatuje, že bylo na chvíli pozastavené nabíjení a nahrávání po 60s zastaví a kamera se znovu vypne a musím znovu vypnout a zapnout nabíječku aby se kamera spustila. Zkoušel jsem různé nabíječky (Belkin, několik Samsungů, různé Číny) a chová se to stále stejně. I jsem koupil novou originální baterii a beze změny.
Opravdu se jedná o vlastnost kamery a nebo je chyba někde jinde? Myslím si, že takovou triviální věc by měl mít výrobce pořešenou a nechci shánět nějaký kondenzátory či něco takového, aby udrželi napětí na stejné úrovni a kamera se nevypínala. Vozidlo to dělá od novoty a u kolegů ve stejných autech se to chová stejně, takže se jedná o vlastnost vozidla (Pokles napětí.) a ne o závadu.
2)Zamrznutí po zaplnění SD karty:
Zkoušel jsem několik SD karet, od 4GB do 64GB a potýkám se stále dokola s tím, že když se zaplní paměť tak se kamera sekne, nejde vypnout, zamrzne obraz, někdy nahrává, ale nereaguje na ovládání. A pokaždé musím vysunout baterii. Pomohlo když jsem nastavil délku videí (Tuším, že se to jmenuje LOOP RECORD) na 2min. Ale pokud nechám 5min, tak stále zamrzá...
Předem děkuji za odpovědi .
předem se omlouvám zda jsem založil podobné vlákno, kde se již toto řešilo, ale myslím, že jsem fórum důkladně prolezl a nikde nic nenašel.
Mám SJ5000+ WIFI. Kameru jsem kdysi kupoval v Číně a reklamoval jí, byl mi zaslán 2.kus, ale stále se chová stejně. Většinou jí využívám jako kameru v autě a potýkám se s těmito dvěma problémy. Vyzkoušel jsem všemožné fw, od starších po nejnovější, vyměnil SD karty, nabíječky, ale nic nepomohlo.
1)Vypnutí kamery po žhavení:
Kameru používám ve služebním dieselovém autě. Po zapnutí zapalování se začně kamera nabíjet a zapne nahrávání, jenže po cca 1-3s po nažhavení nastartuji a jak dojde k poklesu napětí, tak kamera přeruší nahrávání a vypne se a již se znovu nezapne. Musím nabíječku vypojit a znovu zapojit aby se kamera spustila a začala znovu nahrávat. Nepomohlo ani nastavení odloženého vypnutí (Tuším, že se to jmenuje DELAY OFF.). I když nastavím třeba 60s, tak kamera si pamatuje, že bylo na chvíli pozastavené nabíjení a nahrávání po 60s zastaví a kamera se znovu vypne a musím znovu vypnout a zapnout nabíječku aby se kamera spustila. Zkoušel jsem různé nabíječky (Belkin, několik Samsungů, různé Číny) a chová se to stále stejně. I jsem koupil novou originální baterii a beze změny.
Opravdu se jedná o vlastnost kamery a nebo je chyba někde jinde? Myslím si, že takovou triviální věc by měl mít výrobce pořešenou a nechci shánět nějaký kondenzátory či něco takového, aby udrželi napětí na stejné úrovni a kamera se nevypínala. Vozidlo to dělá od novoty a u kolegů ve stejných autech se to chová stejně, takže se jedná o vlastnost vozidla (Pokles napětí.) a ne o závadu.
2)Zamrznutí po zaplnění SD karty:
Zkoušel jsem několik SD karet, od 4GB do 64GB a potýkám se stále dokola s tím, že když se zaplní paměť tak se kamera sekne, nejde vypnout, zamrzne obraz, někdy nahrává, ale nereaguje na ovládání. A pokaždé musím vysunout baterii. Pomohlo když jsem nastavil délku videí (Tuším, že se to jmenuje LOOP RECORD) na 2min. Ale pokud nechám 5min, tak stále zamrzá...
Předem děkuji za odpovědi .
M.a.R.i- Nováček
- Počet příspěvků : 8
Datum 1. registrace : 08. 02. 16
Re: SJ5000+ WIFI jako kamera v autě (dashcam), podivné chování?
Ahoj, zasadni otazka, jaky Fw mas a zkousel si jiny?
Ondra napsal:Ahoj, zasadni otazka, jaky Fw mas a zkousel si jiny?
No, teď tam je nejnovější firmware 2.8.4 stáhnutý odtud. Předtím tam byl origo firmware a chovalo se to stejně (Tuším nějaké 1.5x). Na stejném modelu kamery co jsem měl předtím jsem vyzkoušel 4 verze, od původní až po nejnovější a chovalo se to stejně.
Nemáš tip jaký konkrétní fw vyzkoušet?
Ten LOOP Record bych přežil, mám nastaveno kratší smyčky a šlape to, ale velice mě irituje to vypínání kamery po poklesu napětí . Možná to nakonec dopadne tak, že budu muset mezi zásuvku a nabíječku dát nějaký kondík či něco podobného.
M.a.R.i- Nováček
S tim poklesem napeti nepomuze nic bohuzel. Ta smycka je divna. Kartu mas zformatovanou?
Ondra napsal:S tim poklesem napeti nepomuze nic bohuzel. Ta smycka je divna. Kartu mas zformatovanou?
jj, ta karta je naformátovaná, zkoušel jsem 4GB, 32GB a 64GB. Mám tedy nastavenou maximální kvalitu a rozlíšení obrazu. Je možné, že to seknutí kamery při zaplnění paměti a nastavení dlouhé smyčky má něco do činění s velikostí souboru.
A co se týče toho poklesu napětí a vypínání kamery, tak nějak pořád nemůžu přijmout to, že se jedná o vlastnost a ne o chybu. To opravdu majitelé dieselů musí kameru stále znovu zapínat po každém žhavení?
M.a.R.i- Nováček
Zdravím Vás. Mám podobný problém se zamrzáním SJ5000+. Používám ji výhradně v autě. Nahodile sa stává (vždy při zapnutí), že se rozsvítí modrá LED navrchu a kamera hned zamrzne. Nereaguje na žádné tlačítko ani odpojení a znovu připojení napájecího microUSB kabelu. Jedině vyjmout a znovu zasunout baterii a pak jde zapnout a funguje normálně. Mám firmware 3.1. Můžete mi prosím poradit?
nosac- Nováček
- Počet příspěvků : 7
Datum 1. registrace : 08. 07. 16
Pokud se kamera pouziva v aute, tak bych v ni nemel baterii.
Jinak zkusit fw preinstalovat
Jinak zkusit fw preinstalovat
Z provozu bez baterie mám obavy, aby nedošlo k poškození kamery, nebo smazání hodin, nebo posledně nahraného videa, které se ukládá na kartu těsně před vypnutím. Aktualizovat firmware na verzi 3.3.6 jsem zatím nezkoušel. Uvažoval jsem o reklamaci.
nosac- Nováček
No nic jiného nez novy fw nebo reklamace stejne nezbude
Díky za radu. Včera jsem nahrál nový fw. Zatím se problém nevyskytl. Vzhledem k tomu, že se to projevovalo nahodile, budu testovat a pak dám info.
nosac- Nováček
S novým fw se už problém ani jednou neopakoval. Teď dokonce po připojení napětí, téměř okamžitě startuje nahrávání. Se starým fw se nejdřív zobrazilo logo a než začal záznam uběhlo snad i 10 vteřin. Můj problém je vyřešen. Díky Ondro za tip.
nosac- Nováček
Similar topics
» SJCAM SJ4000 jako kamera pro FPV
» přehřívání sj5000 wifi a sekání videa
» Firmware SJ5000 a SJ5000 WiFi
» kamera Sj5000
» Pár dotazů..SJ5000+ WiFi
» přehřívání sj5000 wifi a sekání videa
» Firmware SJ5000 a SJ5000 WiFi
» kamera Sj5000