SJCAM SJ7 STAR - nativní 4K a 120fps u Full HD
+12
kuko61
zizanek
rb1977
pepab
PavelCech77
joffi
mr.freezer
Jirik-Vse
TMcat
wh1sp3rik
Ondra
rizekB
16 posters
Strana 3 z 5
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: SJCAM SJ7 STAR - nativní 4K a 120fps u Full HD
Mám rychlou kartu, tím to není a češtinu opravdu ve firmwaru 1.0 nemá. Zkoušel jsem ho i rozbalený, sice potom se jakoby něco děje, ale bez ohlášení chvíli blikají diody a pak se vypne. Po dlouhém čekání a zapnutí stále hlásí FW 1.0. Jméno souboru nového Fw je SJCAM_SJ7_STAR-V1.0_20170113_1535.7z , tak je možné, že se to změnilo jen v nějakém detailu, ale neznám způsob jak to ověřit. V exifu u fotek je jen F/W 1.0 bez data.
Manuál je sice několikajazyčný, ale popis menu a funkcí chybí. Netuším co znamená funkce "Quick capture". Oproti SJ6 to má naprosto jiné funkce a možnosti nastavení. Docela dost jich chybí. Např. výstup FPV tam není nebo převrácení obrazu, korekce soudkovitosti (rybího oka), jiné jsou jinak pojmenované.
Manuál je sice několikajazyčný, ale popis menu a funkcí chybí. Netuším co znamená funkce "Quick capture". Oproti SJ6 to má naprosto jiné funkce a možnosti nastavení. Docela dost jich chybí. Např. výstup FPV tam není nebo převrácení obrazu, korekce soudkovitosti (rybího oka), jiné jsou jinak pojmenované.
petous- Uživatel
- Počet příspěvků : 34
Datum 1. registrace : 19. 01. 17
Tak jsem našel i kablík micro HDMI na AV. Tudíž by mělo jít připojit FPV vysílač ke kamerce. Takže se můj dron může pomalu začít těšit na kamerku .
Jirik-Vse- Nováček
- Počet příspěvků : 4
Myslíš s aktivním převodníkem? V HDMI analoga snad není, alespoň doteď jsem žil v tomto přesvědčení.
petous- Uživatel
Zatím mám s SJ7 docela problémy. Pokud to dělají všechny, tak docela kapitální. Po vypnutí zapomíná všechna nastavení, kromě času a data, které to zapomene kompletně po výměně aku. Dělají to nejspíš podle dotazů na fórech i jiné kusy. Největší pakárna je, že to pokaždé generuje nové SSID do wi-fi. Přenos čehokoli po wifi to má taky značně nespolehlivý a občas se prostě kousne (pomůže jen aku ven). Nový firmware ničemu nepomohl. Kromě toho nikde není slibovaný RAW formát, korekce soudkovitosti, korekci EV to nastavuje stabilně na -2.0, atd. Mám sériové číslo něco málo přes 500, ale vypadá to na nějaký nedodělaný prototyp. Funkcí v menu ta oproti SJ6 také nabízí cca 1/2, žádný manuál ještě kupodivu nevyšel. Jako autokamera lze doporučit jen za dne, za dobrého osvětlení je famózní, za jízdy lze rozeznat SPZ i u aut v protisměru. Testoval jsem to taky po tmě v autě a tam to dopadlo katastrofálně. Nezvládá se to moc vyrovnat s protisvětlem od aut a i šumu to má mnohem více než levné autokamerky a například proti DAB201 též s Ambarelou A12 je to opravdu hodně slabé.
petous- Uživatel
JJ ten kablík z HDMI na AV je aktivní. Ale snad bude fungovat kablík z USBmini na AV.
Jirik-Vse- Nováček
Zatím toho mnohem víc nefunguje než funguje, viz. forum z testování poslední ferze firmware: http://sjcamhd.com/forums/topic/sjcam-sj7-native-4k-beta-firmware-testers-area/
Problémů je mnoho a co kus to original. V září vydali první info o SJ7 a za cca 1/2 roku nejsou schopni vychytat ani základní funkce. Konkurence už přechází na Amberellu H2, atd. Teď ještě oficiálně slaví Čínský nový rok, takže až do 3.2. neodpovídají na žádné připomínky. Tomu říkám technická podpora ...
Problémů je mnoho a co kus to original. V září vydali první info o SJ7 a za cca 1/2 roku nejsou schopni vychytat ani základní funkce. Konkurence už přechází na Amberellu H2, atd. Teď ještě oficiálně slaví Čínský nový rok, takže až do 3.2. neodpovídají na žádné připomínky. Tomu říkám technická podpora ...
petous- Uživatel
petous, aj po update FW ti bude stale ukazovat FW 1.0.. pri mne sa po update nic nezmenilo, vsetky nastavenia sa resetuju, dost slaby stabilizator, ale co sa tyka mrznutia, s tym problem nemam... a kvalita videa super... sum vidim len ked prehravam na zariadeni, ktore to nezvlada...v momente ako to hodim to stoloveho herneho PC, tak je videu uplne ciste.. pozdejsie prihodim zase nejake kratucke videa
mr.freezer- Uživatel
- Počet příspěvků : 53
Datum 1. registrace : 06. 04. 16
Marcel, no pozeram, ze som asi dobre urobil, ked som zaciatkom roka kupil Elite za dnes uz smiesnych 133 Eur.. pockam radsej, kym vychytaju ten fw na Star.. aj cena urcite pojde dovtedy dole.. na motorke si s novou este nebol?
rb1977- Uživatel
- Počet příspěvků : 58
Datum 1. registrace : 18. 07. 15
Typ kamery : SJCAM SJ 4000 a Yi 4K+
Tak stabilizátor mi docela funguje v autě, ale jen za dobrého osvětlení, v noci je spíš kontraproduktivní. Zasekává se mi ani ne při natáčení, ale např. při přehrávání videí přímo v kameře nebo když při spuštění budeš držet zároveň vrchní tlačítko. S obrazem jsem celkem spokojený a je pravda, že to chce slušný comp. Přehrávám to i přímo v TV (UHD LG), bere to většinou bez úprav, akorát těch 120Hz ji moc nevoní.
petous- Uživatel
na motorke som este nebol... nie je cas... mozno zajtra... no ja lutujem momentalne, ze som predal elite... mohol som si ho nechat, kym sa vychata FW na SJ7
mr.freezer- Uživatel
Zdravím. Taky můžu potvrdit slova Petouse. SN taky nad 500, objednáno na Bangood, a je to bez CZ. i po přeinstalaci FW. Navíc slibovali za trpělivost (objednáno v říjnu) náhradní baterii, ale skutek utek. Aby toho nebylo málo celníci nevím proč natáhli cenu o pár stovek nahoru takže platba DPH i CLO celkem 1500. Za kameru v ceně 159,9 USD. Co se týče testu kamery ještě jsem se k tomu nedostal. Je to moje první outdoorová kamera, takže se musím trochu seznámit bohužel s anglickým menu, než třeba vyjde nový FW.
joffi- Nováček
Datum 1. registrace : 24. 01. 17
Panove, my co jsme si prosli vsemi kamerami SJCAM od firmwaru 1.0 (resp od FW 2014xxxx) jsme uplne v klidu
To máš s celníkama docela smůlu, já si připlatil 2$ za sledování balíku. Přišlo to přes PostNL jakoby z Holandska a celníci to nechali být.
petous- Uživatel
No docela bych porodní bolesti toleroval u nějaké horké novinky. Ale vzhledem k delším zkušenostem v oboru, několika konkurentům s odladěnými produkty na stejné platformě (A12S75 je snad už z roku 2015, ne?). Ještě bych byl ochoten tolerovat problémy s odladěním foto a videa kvality, ale ukládání parametrů nastavení asi není zrovna vyšší dívčí. Docela se obávám, že to může být hardwarový problém. Ztrácejí ostatní kamery nastavení času po vyjmutí aku?Ondra napsal:Panove, my co jsme si prosli vsemi kamerami SJCAM od firmwaru 1.0 (resp od FW 2014xxxx) jsme uplne v klidu
petous- Uživatel
Čas je tady na foru řešen, kamery nemají záložní baterii pro uchování tohoto parametru, ukládání nastavení - tím si prošlo 90% SJCAM kamer.
Jaká akční kamera se prodává s A12 od roku 2015? Do kamer se dostala na konci roku 2016, většina představených kamer ještě není ani v prodeji a to včetně tří, které jsem měl v ruce už loni a prodávat se ještě nezačaly a některé ani nezačnou.
Btw, SJ7 je horká novinka, jelikož se oficiálně ještě ani neprodává ;-)
Jaká akční kamera se prodává s A12 od roku 2015? Do kamer se dostala na konci roku 2016, většina představených kamer ještě není ani v prodeji a to včetně tří, které jsem měl v ruce už loni a prodávat se ještě nezačaly a některé ani nezačnou.
Btw, SJ7 je horká novinka, jelikož se oficiálně ještě ani neprodává ;-)
suhlasim s Ondrom.. aj elite bol shit, kym to neodladili... potom to bola super kamera..
mr.freezer- Uživatel
S A12 se prodává minimálně: Eken H8 Pro a Plus, Andoer C5 PRO, ThyEYE T5, AEE LYFE Titan, HDKing C5 + autokamery, např. DAB201-207 z roku 2015.
petous- Uživatel
Eken bych zrovna vzor opravdu nedaval. Jedna bez stabilizace a druha s datovym tokem 15Mbps u Full HD videa. U obou nenastavis ani vyvazeni bile, natoz cokoliv jineho. Nehlede na to, ze se musis divat i po senzoru (imx078 vs imx117). Tu autokameru neznam, ale opět pochybuj, ze v ni bude imx117 a pokud se prodava od roku 2015, tak tam nebude ani A12 (A12S, D, W...) protoze vsechny procesory rady A12 (a H2 a H12) byly predstaveny na CES2016
A12S byla představena http://unmanned-aerial.com/ambarella-introduces-two-system-on-chip-solutions-for-drone-cameras/ poněkud dřív a za měsíc potom autokamera Dome DAB201, bohužel jen s Omnivision, ale jinak celkem funkční.A12W je ještě starší.
petous- Uživatel
Ver mi, ze oficialne byla predstavena (ukazana) az na CES2016. Je to stejne jako s SJ7, o te vim od cervna 2016 a o SJ360 dokonce uz od konce roku 2015...
Navic jen pro predstavu o tvorbe fw: je nutne zohlednit i takove veci jako je velikost displeje (u sj5000+ s displejem 1,5" nenahrajes fw pro sj5000+ s displejem 1,54") a milion dalsich veci. A na zaver uz jen cislo 48. To je pocet akcnich kamer, ktere mi prosly jen loni rukama a ver, ze odladit fw neni snadna vec (napr. k jedne kamere, ktera prijde na trh jsem mel vic nez 30 pripominek a naprava se deje od srpna)
Ps: u sj4000+ az do fw 1.7 nebyla v menu ani moznost stabilizace
Navic jen pro predstavu o tvorbe fw: je nutne zohlednit i takove veci jako je velikost displeje (u sj5000+ s displejem 1,5" nenahrajes fw pro sj5000+ s displejem 1,54") a milion dalsich veci. A na zaver uz jen cislo 48. To je pocet akcnich kamer, ktere mi prosly jen loni rukama a ver, ze odladit fw neni snadna vec (napr. k jedne kamere, ktera prijde na trh jsem mel vic nez 30 pripominek a naprava se deje od srpna)
Ps: u sj4000+ az do fw 1.7 nebyla v menu ani moznost stabilizace
Jirik-Vse napsal:Tak jsem našel i kablík micro HDMI na AV. Tudíž by mělo jít připojit FPV vysílač ke kamerce. Takže se můj dron může pomalu začít těšit na kamerku .
Určitě dej vědět jak jsi dopadl. Já teď řeším podobný problém. Na Walkeru Scout X4 dávám SJ5000x elite. Čekám jen až mi dorazí TX5811 transmitter pro video.
PavelCech77- Nováček
- Počet příspěvků : 6
No perfektní, díky.To bude lepší než aktivní HDMI kabel. Tak už jen počkat až bude kamerka ofiko v prodeji :-)
Jirik-Vse- Nováček
SJ7 má mini USB konektor. Nemá náhodou SJ4000 mikro USB?
petous- Uživatel
Test stabilizace: https://www.youtube.com/watch?v=HopHEfNa7D4
petous- Uživatel
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» SJCAM SJ7 Star VS SJCAM SJ6 Legend
» SJCAM 7 star