Připojení kamery k počítači - jen se nabíjí, nenabídne připojení
3 posters
Strana 1 z 1
Připojení kamery k počítači - jen se nabíjí, nenabídne připojení
Ahoj,
mám kameru SJCAM SJ4000+ a pokaždé, když ji připojím k počítači (mám Mac), tak se zapne a na displeji se objeví baterka a kamera se nabíjí. Nevyskočí na mě, ale nabídka zda chci kameru připojit jako mass storage, tím pádem ji v počítači vůbec nevidím. Vím, že poprvé na mě ta nabídka vyskočila, ale teď ani za boha. Přitom kamera je už nabitá.
Nevíte, co dělám špatně?
mám kameru SJCAM SJ4000+ a pokaždé, když ji připojím k počítači (mám Mac), tak se zapne a na displeji se objeví baterka a kamera se nabíjí. Nevyskočí na mě, ale nabídka zda chci kameru připojit jako mass storage, tím pádem ji v počítači vůbec nevidím. Vím, že poprvé na mě ta nabídka vyskočila, ale teď ani za boha. Přitom kamera je už nabitá.
Nevíte, co dělám špatně?
t0ncek- Uživatel
- Počet příspěvků : 21
Datum 1. registrace : 24. 11. 15
Re: Připojení kamery k počítači - jen se nabíjí, nenabídne připojení
Ahoj,
Problem bude bud v ovladacich USB nebo ve FW. Zkus aktualizovat kameru
Problem bude bud v ovladacich USB nebo ve FW. Zkus aktualizovat kameru
To jsem chtěl, ale k tomu potřebuju na tu kartu nahrát nový FW, což nemůžu když počítač tu kameru nevidí - nemám adaptér a čtečku. Zvláštní, že to minulý týden fungovalo.
Zkusím ještě zítra jiný počítač, jestli to tam nebude lepší.
Zkusím ještě zítra jiný počítač, jestli to tam nebude lepší.
t0ncek- Uživatel
Takže vyzkoušen jíný počítač (Windows 7) s stejný problém - kamera se pouze nabíjí, není vidět v PC. Windows aspoň zahlásí, že zařízení nebylo rozpoznáno a ovladače nainstalované.
Objednal jsem adaptér z microSD na SD kartu s tím, že zkusím přes čtečku nahrát nový firmware na kartu a tu pak vložit do kamery a aktualizovat. Snad to takhle bude fungovat, protože mě nic jiného nenapadá co s tím provést.
Nevím jestli by pomohlo resetovat kameru do továrního nastavení, ale myslím, že jsem nic moc neměnil.
Objednal jsem adaptér z microSD na SD kartu s tím, že zkusím přes čtečku nahrát nový firmware na kartu a tu pak vložit do kamery a aktualizovat. Snad to takhle bude fungovat, protože mě nic jiného nenapadá co s tím provést.
Nevím jestli by pomohlo resetovat kameru do továrního nastavení, ale myslím, že jsem nic moc neměnil.
t0ncek- Uživatel
Reset nepomuze, to jen vymaze nastaveni... Zkust tu aktualizaci
Takže firmware aktualizovaný na 2.3.1, ale bohužel problém stále přetrvává - po připojení kamery k PC pouze nabíjí, nenabídne připojení jako mass storage. :-(
Zkoušel jsem natočit nějaké video, paměťovku šoupnout do foťáku a ten připojit k počítači a tohle funguje - videa jsem schopen z karty zkopírovat do počítače a přehrát.
Příští týden jedu na dovolenou kvůli které jsem tu kameru právě kupoval. Teď nevím jestli riskovat a natáčet s tím, že to po návratu snad přes foťák dostanu do počítače nebo raději si sehnat nějakou jinou. Za týden mi ji nikdo nejspíš nevyreklamuje. Nebo nějaký další nápad co vyzkoušet?
Zkoušel jsem natočit nějaké video, paměťovku šoupnout do foťáku a ten připojit k počítači a tohle funguje - videa jsem schopen z karty zkopírovat do počítače a přehrát.
Příští týden jedu na dovolenou kvůli které jsem tu kameru právě kupoval. Teď nevím jestli riskovat a natáčet s tím, že to po návratu snad přes foťák dostanu do počítače nebo raději si sehnat nějakou jinou. Za týden mi ji nikdo nejspíš nevyreklamuje. Nebo nějaký další nápad co vyzkoušet?
t0ncek- Uživatel
Dela to i na jinem PC? To vypada na ovladace USB
Ano, zkoušel jsem dva počítače. Na Macu nenapíše vůbec nic. Na PC s Windows 7 napíše, že zařízení nebylo rozpoznáno.
t0ncek- Uživatel
Zkus ještě kameru k PC připojit bez baterie...
Nepomohlo.
Tentokrát jsem si zapl konzoli, kde je vidět následující:
02.12.15 19:12:59,000 kernel[0]: USBF: 58565.653 The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in. It will keep retrying. (Port 1 of Hub at 0x4000000)
Tentokrát jsem si zapl konzoli, kde je vidět následující:
02.12.15 19:12:59,000 kernel[0]: USBF: 58565.653 The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in. It will keep retrying. (Port 1 of Hub at 0x4000000)
t0ncek- Uživatel
vyzkoušej ještě jiný kabel. Ale vypadá to, že kamera si nerozumí s USB portem, z jakého důvodu netuším
Vyzkoušel jsem 3 - víc jich doma nemám
Kdyby si nerozuměla s jedním portem pochopím, ale zkoušel jsem 4 porty s 3 kabely na dvou různých počítačích a bez výsledku.
Kdyby si nerozuměla s jedním portem pochopím, ale zkoušel jsem 4 porty s 3 kabely na dvou různých počítačích a bez výsledku.
t0ncek- Uživatel
V tom pripade jsem v koncich:-/
Já taky :-( Asi nezbude nic jiného než reklamovat...
t0ncek- Uživatel
možem ti ešte odporučiť taku fičurku a to čítačku pamäťových kariet s usb koncovkou
erooor- Nováček
- Počet příspěvků : 12
Datum 1. registrace : 28. 07. 15
Jo díky, ale taky mi to přijde, jak se škrábat pravou rukou za levým uchem. Neřeknu, kdyby to byl problém někde v počítači, ale když to nefungovalo s dvěma různými PC, musí to být něco v kameře.
Dneska jsem ji poslal na reklamaci prodejci, tak jsem zvědavý.
Dneska jsem ji poslal na reklamaci prodejci, tak jsem zvědavý.
t0ncek- Uživatel
Dej vedet jak si dopadl. Ale mam obavu, ze s dalsim PC to fungovat bude...
Ahoj, takže ve čtvrtek jsem kameru odeslal na reklamaci, v pátek už ke mně putovala nová - vyměněná, která dorazila v sobotu. Otestováno a nyní funguje na jedničku. :-) Po připojení k PC nabídne možnost volby - mass storage nebo PC kamera.
Takže super, prodejce má u mě palec nahoru za to, jak rychle to vyřešili.
Takže super, prodejce má u mě palec nahoru za to, jak rychle to vyřešili.
t0ncek- Uživatel
Takze fakt bylo kamerou (budu uprimny, necekal jsem to)
JJ bylo. Zkouším to na stejném PC a se stejnými kabely.
t0ncek- Uživatel
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: