Výběr kamery
+8
fantomas18
bogas
RH1992
x46x
Nero
encroft
kral90
brot1cz
12 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Výběr kamery
Session nema myslim stabilizaci. Elite ji do ted nemela dobre odladenou, coz by mela zlepsit dnesni aktualizace. Zatim to nemuzu potvrdit.
Session ale vzhledem k soucasne cene nebude taky spatna volba. Kazdopadne uz jen pro nasi podporu (ano prihrivam si polivcicku) doporucim Elite
Session ale vzhledem k soucasne cene nebude taky spatna volba. Kazdopadne uz jen pro nasi podporu (ano prihrivam si polivcicku) doporucim Elite
Tak ja rád podporím o to pokoj, tak či onak by som bral z kamerov.cz
.. ide mi však o to aby som v danom rozpočte pre moje účely vybral pokial možno čo najlepšie, za kvalitu som si samozrejme ochotný priplatiť takže 250Eur neni konečných, ale ruku na srdce, napr taká GoPro HERO 4Black Eition mi príde naozaj trošku predražená a sponzora nemám, koníčkov živím viacero a nato mám plat len jeden a ešte ktomu slovenský No žial si asi ešte budem museť s kúpou počkať nech viem ako sa to vyvynie, nerád by som mal s kamerkou dáke ďalšie opletačky. Tešil som sa zrejme predčasne
.. ide mi však o to aby som v danom rozpočte pre moje účely vybral pokial možno čo najlepšie, za kvalitu som si samozrejme ochotný priplatiť takže 250Eur neni konečných, ale ruku na srdce, napr taká GoPro HERO 4Black Eition mi príde naozaj trošku predražená a sponzora nemám, koníčkov živím viacero a nato mám plat len jeden a ešte ktomu slovenský No žial si asi ešte budem museť s kúpou počkať nech viem ako sa to vyvynie, nerád by som mal s kamerkou dáke ďalšie opletačky. Tešil som sa zrejme predčasne
dartmoor- Uživatel
- Počet příspěvků : 23
Datum 1. registrace : 12. 03. 16
Bohužel () procenta z prodeje nemám ona fakt ta session nebude jistě špatná volba, ale těžko se radí, když jsem ji neměl v ruce... a už vůbec netuší jestli stojí za ten příplatek...
Jediné co asi můžu z teorie říct, že session bude mít ve výsledku ostřejší video (je otázka jak je na tom Elite po poslední aktualizaci - výrazně se zvýšil datový tok nahraného videa)...
Jediné co asi můžu z teorie říct, že session bude mít ve výsledku ostřejší video (je otázka jak je na tom Elite po poslední aktualizaci - výrazně se zvýšil datový tok nahraného videa)...
Zdravím, potreboval by som poradiť neviem sa rozhodnúť medzi SJCAM SJ500x elite a GITUP git2 viem že je tu už o tom veľa článkov a a komentárov ale žiaden s aktuálnymi FW pre obidve kamery (napr. čo som čítal, že SJCAM už vylepšila stabilizáciu aj zvuk nahrávania tak čí je to porovnateľné ako u GITUP a či GITUP s novým FW zlepšila ostrosť videa). Vopred ďakujem za porovnanie a rady.
fantomas18- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 17. 03. 16
Nevím jak je na tom Gitup v současné době, ale Elite rozhodně překonala Gitup ve verzi, kterou jsem měl. Ostrost větší, větší datový u SJCAM a stabilizace srovnatelná...
aj kvalita zvuku u SJCAM (na úrovni 9,10) je už porovnateľná s GITUP?
fantomas18- Nováček
- Počet příspěvků : 3
Datum 1. registrace : 17. 03. 16
kvalita zvuku u GitUp bez externího mikrofonu je stejně špatná jako u všech ostatních kamer, tedy i SJCAM. Hlasitost 9 a 10 je u Elite zvýšena natolik, že je slyšet spíše šum...
tady je zvuk z Elite na hlasitost 8:
pokud budeš mít kameru v pouzdru, tak ti stejně žádná kamera téměř žádný zvuk nenatočí
tady je zvuk z Elite na hlasitost 8:
pokud budeš mít kameru v pouzdru, tak ti stejně žádná kamera téměř žádný zvuk nenatočí
Zdravím tak som tu znova po čase, len s trochu pozmemnenou rétorikou.
"zháňam outdoor kameru na natáčanie prevažne bike videí, DH, freeride, street, ďalej wargames, airsoft/paintball.(pohyb, akcia, otrasy, voda blato prach atď atď, samozrejme s rozumom) Cenový strop by som uviedol tých 250eur + dáke drobné navrch" Toto viacmenej ostáva. A vzhľadom na to že vždy keď nejakú kamerku vylúčim, pribudne ďalšia(je toho na trhu fakt dosť), spýtam sa inak.
Ktorá dnes dostupná kamerka by bola najlepšou voľbou aj dobudúcna v cenovej relácí do cca 300EUR? Uvítam aj obšírnejšiu odpoveď keďže myslím že jednoznačná odpoveď nebude asi ľahká, alebo sa mýlim? Vďaka
"zháňam outdoor kameru na natáčanie prevažne bike videí, DH, freeride, street, ďalej wargames, airsoft/paintball.(pohyb, akcia, otrasy, voda blato prach atď atď, samozrejme s rozumom) Cenový strop by som uviedol tých 250eur + dáke drobné navrch" Toto viacmenej ostáva. A vzhľadom na to že vždy keď nejakú kamerku vylúčim, pribudne ďalšia(je toho na trhu fakt dosť), spýtam sa inak.
Ktorá dnes dostupná kamerka by bola najlepšou voľbou aj dobudúcna v cenovej relácí do cca 300EUR? Uvítam aj obšírnejšiu odpoveď keďže myslím že jednoznačná odpoveď nebude asi ľahká, alebo sa mýlim? Vďaka
dartmoor- Uživatel
Mám pocit, že víc, že je v tomto tématu napsané se asi napsat nedá. Tam i když si se zvedne cena 300eur, tak jsme pořád tam kde jsme byli. Do hry vstupuje GoPro Hero 4 Silver Edition, ale ta nemá stabilizaci, má menší fps u 4K videa. Popř Hero Session.
Možná nějaká kamera v tomto rozpětí ještě bude, ale s tou nemám zkušenost
Možná nějaká kamera v tomto rozpětí ještě bude, ale s tou nemám zkušenost
Takže vzhladom na túto tému som pochopil správne že ide viacmenej o duel GitUp vs SJ elite?
dartmoor- Uživatel
Ano, v podstatě za mě v této ceně, a to i když přihodíš pár peněz, zůstávají tyto dvě kamery
No pomalinky sa umňa schyluje ku konečnému verdiktu ale to by som nebol ja kebyže nešpekulujem
Misky váh sú naklonené malilinko viac ku ELITE ako ku GitUP, viacmenej na základe prečítaných recenzí a komentárov. Tiež kvôly avizovanej lepšej podpore v ČR. Trošku ma hnevá len 900 mAh batéria, viac asi v budúcnosti nehrozí však? riešenie prosté, viac kusov aku. Aj keď vačšia kapacita by naozaj dosť pomohla a potešila.Tiež má oproti Git vačšie LCD ak sa nemýlim. Naopak za GitUp hovorí cena o dosť nižšia a ako velké plus vidím možnosť zakúpenia externého mikrofónu. Je u ELITE dáka podobná možnosť/alternatíva?
Teraz odbočka od duelu GitUP vs SJCAM ELITE.
Kamarátka mi poslala tip na RICOH WG-M2 , parametre veľmi slušné, cena tiež, čo naňu vravíte?..parametre a cenu má takú že by som aj bol ochotný naňu počkať, ibaže ako veľký mínus vidím jej hmotnosť (nosenie na prilbe) tvar a držiaky ktoré tiež zrovna neni sú moc adaptabilné na seriózne nosenie na MX prilbe, hrudi atď atď ako u kamier tvaru GoPro. Včom vidíte jej najvačšiu silu a využitie, čím by mohla vynikať prípadne vyplniť medzeru na trhu oproti kamerám "štandardu" GoPro (SJ, Git ,niceboy, lamax atď...)
Misky váh sú naklonené malilinko viac ku ELITE ako ku GitUP, viacmenej na základe prečítaných recenzí a komentárov. Tiež kvôly avizovanej lepšej podpore v ČR. Trošku ma hnevá len 900 mAh batéria, viac asi v budúcnosti nehrozí však? riešenie prosté, viac kusov aku. Aj keď vačšia kapacita by naozaj dosť pomohla a potešila.Tiež má oproti Git vačšie LCD ak sa nemýlim. Naopak za GitUp hovorí cena o dosť nižšia a ako velké plus vidím možnosť zakúpenia externého mikrofónu. Je u ELITE dáka podobná možnosť/alternatíva?
Teraz odbočka od duelu GitUP vs SJCAM ELITE.
Kamarátka mi poslala tip na RICOH WG-M2 , parametre veľmi slušné, cena tiež, čo naňu vravíte?..parametre a cenu má takú že by som aj bol ochotný naňu počkať, ibaže ako veľký mínus vidím jej hmotnosť (nosenie na prilbe) tvar a držiaky ktoré tiež zrovna neni sú moc adaptabilné na seriózne nosenie na MX prilbe, hrudi atď atď ako u kamier tvaru GoPro. Včom vidíte jej najvačšiu silu a využitie, čím by mohla vynikať prípadne vyplniť medzeru na trhu oproti kamerám "štandardu" GoPro (SJ, Git ,niceboy, lamax atď...)
dartmoor- Uživatel
Ze by byla vetsi kapacita baterie - pochybuji o tom. Existuje nekolik cinskych, ktere maji 1xxx mAh, ale dyl nevydrzi.
Externi mirkrofon k sjcam pripojit nepujde nijak
Ricoh - oni jsem psal na digitalnikamery.com - vypada hodne dobre. 100Mbps u 4K videa a 42Mbps u Full HD! Navic 4K video nativni. HW je to pecka. Bohuzel v ruce jsem ji nemel... cena je taky super
Externi mirkrofon k sjcam pripojit nepujde nijak
Ricoh - oni jsem psal na digitalnikamery.com - vypada hodne dobre. 100Mbps u 4K videa a 42Mbps u Full HD! Navic 4K video nativni. HW je to pecka. Bohuzel v ruce jsem ji nemel... cena je taky super
Myslím, že dobrou podporu v ČR má i GITup od Isix.cz , který by měl být ofic. dovozcem. Tříletá záruka a oprava do 24 hod. taky není k zahození. Obrátil jsem se na ně kvůli problému s kamerou...v neděli a dostal jsem obratem odpověď, abych kameru zaslal, že to vyřeší (nakonec jsem reklamovat nemusel, ale ta ochota byla příjemná). Jinak za nemalou výhodu GIT považuji i dálkové ovládání.
encroft- Nováček
- Počet příspěvků : 17
Datum 1. registrace : 31. 12. 15
Isix je podle jejich webu a facebooku oficialni distributor uplne vseho, realne pouze gitup. Co se jejich popory tyce, tak hlavne te k sjcam velmi radi koporuji postupy z naseho webu a texty vcetne mych vlastnich hrubek jakou podporu ke gitup mimo zákonnou v ramci reklamace maji, nemuzu posoudit
Taky mám teďka dilema kterou kamerku koupit, cenovka hraje pro git2, a chtěl jsem se zeptat ohledně obchodu gostore, vím že je to autorizovaný distributor pro sj4000 wifi, a chtěl jsem se zeptat jestli je autorizovaný distributor celkově? (tedy i pro sj5000x elite?)
prodává totiž tuto kamerku o cca 1000kč levněji než autorizovaná konkurence...
prodává totiž tuto kamerku o cca 1000kč levněji než autorizovaná konkurence...
TomySkelet- Uživatel
- Počet příspěvků : 44
Datum 1. registrace : 05. 04. 16
S tou Git2 vs Elite je to těžké, ještě do nedávna jsem preferoval Git2, po aktualizaci Elite na fw 1.3 je pro mě vítězem tato kamera (nutno podotknout, že Git2 jsem měl s FW 1.1 a nevím, jak se projevily další aktualizace!).
U Gostore nevím, tady http://sjcamcz.cz/kde-koupit/ je uveden, na heurece nemá označení autorizovaný prodejce...
U Gostore nevím, tady http://sjcamcz.cz/kde-koupit/ je uveden, na heurece nemá označení autorizovaný prodejce...
to mě u gostore.cz taky pletlo a tak jsem napsal přímo na nějaké distribuční centrum a tam mi potvrdili že je to autorizovaný prodejce i když to na heurece není uvedené... a že tedy není s koupi kamery problém... tak předpokládám že dodávají všechny sj-čka s autorizované distribuce. A Prosím tě Ondro když si zkoušel elite s novým FW, je tam o proti starším FW nějaké zlepšení při stabilizaci obrazu? To totiž všude uvádějí že je lepši u Git2...
TomySkelet- Uživatel
Jasně, že se zlepšila stabilizace, teď je srovnatelná s Git2... psal jsem zde http://www.sjcamczech.com/news/test-fw-1-3-v-kamere-sjcam-sj5000x-elite/ jsou tam i videa, nicméně stabilizace je dobře vidět zde https://www.youtube.com/watch?v=nO2U0txtzQs v čase od cca 4:18 - je vidět jak se třese palubní deska, ale obzor je neustále v jedné rovině... (nelekej se u videa kvality, to je komprese youtube)...
Chlapci, vôbec mi nepomáhate
Fakt sa vôbec neviem rozhodnúť medzi týmito dvoma :-D
Aký je vlastne teraz dostupný fw pre Git? Z hľadiska perspektívy do budúcna je natom ktorá kamera lepšie?
Veď predsa sa nemôžu dobiehať a predbiehať do nekonečna. Skrytý potenciál vidíte väčší u ktorej?
Sympatickejšia mi je stále Elite, Git má však výhodu vtom mikrofóne a cene. Či nebude nakonec lepšia voľba ušetriť a kúpiť lacnejší GitUp a keď by som sa stým naučil pracovať časom by som kúpil dačo lepšie a GitUp používal napr. ako doplnkovú kamerku.
Fakt sa vôbec neviem rozhodnúť medzi týmito dvoma :-D
Aký je vlastne teraz dostupný fw pre Git? Z hľadiska perspektívy do budúcna je natom ktorá kamera lepšie?
Veď predsa sa nemôžu dobiehať a predbiehať do nekonečna. Skrytý potenciál vidíte väčší u ktorej?
Sympatickejšia mi je stále Elite, Git má však výhodu vtom mikrofóne a cene. Či nebude nakonec lepšia voľba ušetriť a kúpiť lacnejší GitUp a keď by som sa stým naučil pracovať časom by som kúpil dačo lepšie a GitUp používal napr. ako doplnkovú kamerku.
dartmoor- Uživatel
Pro Git2 je tuším 1.4, ale nesleduji to. Myslím, že v současném stavu je to maximum, co lze z obou kamer dostat. Potenciál je maximálně ve kvalitě fotek, tam obě kamery mají co dohánět - senzor mají kvalitní.
Mně je sympatičtější taky SJCAM (čekám, kdo si kopne jako první ), každopádně rozumím cenovému rozdílu oproti Gitup
jj, git up ma nejnovější FW 1.4 na jejich ofiko stránkách to mají uvedené i s návodem jak nainstalovat a mají tam i návod na kalibraci čočky... oheldně "horkých" pixelů... což mě trochu od kamery odrazuje... představa že to má nevyvážené a že to musím kalibrovat... na druhou stranu mam teďka doma sj4000 wifi, kterou asi budu vrace, protože ve vodotěsném pouzdře má video v rozích šmouhy... trochu se obávám aby to nebylo náhodou i u elite...???
TomySkelet- Uživatel
Elite mela take horke pixely, je to "vlastnost" senzoru sony, nevim jaky postup opravy je u gitup, u sjcam je jednoduchy, mame ho u fw, ktereho se to tykalo
Tu som objavil ešte dáke videjká tohtomesačné.
Stránka tiež zaujímavá, len tá moja nemčina...
Presne tento duel (git 2 vs elite) v posledných updatoch.
https://www.youtube.com/watch?v=ig0ixzaXqhE
ELITE: https://www.youtube.com/watch?v=W8z2PdyBayE
Git2 : https://www.youtube.com/watch?v=UrBSx1bAnJg
Schválne som linkol práve 1080p60 lebo to bude zrejme najpoužívanejšie aspoň teda umňa. Ostatné si lahko dohladáte na ich webe.
Čo vy nato?
Stránka tiež zaujímavá, len tá moja nemčina...
Presne tento duel (git 2 vs elite) v posledných updatoch.
https://www.youtube.com/watch?v=ig0ixzaXqhE
ELITE: https://www.youtube.com/watch?v=W8z2PdyBayE
Git2 : https://www.youtube.com/watch?v=UrBSx1bAnJg
Schválne som linkol práve 1080p60 lebo to bude zrejme najpoužívanejšie aspoň teda umňa. Ostatné si lahko dohladáte na ich webe.
Čo vy nato?
dartmoor- Uživatel
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Strana 2 z 3
Povolení tohoto fóra: